Oblačno
22°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Dobitý Lukáško (2). Záujem o dieťa prejavila matka
Zdielať na

Dobitý Lukáško (2). Záujem o dieťa prejavila matka

BRATISLAVA / Isto si spomínate na prípad týraného dvojročného Lukáška. 21-ročný otec ho zbil tak, že musel podstúpiť operáciu. Zo zamknutého bytu ho vyslobodil starý otec s manželkou. Následne požiadali súd o zverenie do opatery. Aj vďaka tomu je už dnes dieťa v dobrých rukách a v poriadku...

Našli ho v zúboženom stave

Malého Lukáška našiel v zúboženom stave starý otec s manželkou. Práve oni ho odniesli do nemocnice. Následne potom dostali od súdu predbežné opatrenie na to, aby sa o malého chlapca mohli starať a požiadali o zverenie do osobnej starostlivosti. A tak o tomto pojednával vo štvrtok okresný súd v bratislavskej Petržalke.

Súdne pojednávanie začalo veľmi emotívne, matka väčšinu času preplakala. Priznala, že sa o Lukáška príkladne nestarala a zanedbávala ho. Zároveň si však našla prácu a zatiaľ je v skúšobnej dobe. Chcela by totiž začať nový život a zabezpečiť svojho syna. 21-ročný otec na pojednávanie ani neprišiel...

Lukáško sa opäť usmieva

Stále sa však preveruje jej trestná zodpovednosť v tomto prípade. Prokuratúra navrhla, aby sa stretávanie ošetrilo dohľadom štátu. "Je to smutné. My sme ho tam našli, malý bol celý dobitý, bol hospitalizovaný. Teraz je u nás, máme ho v osobnej starostlivosti. Myslíme si, že súd nám v plnej miere vyhovel. Budeme sa snažiť, aby dieťa vyrastalo v takých podmienkach, ako naše deti a aby bol šťastný," hovorí manželka Lukáškovho starého otca Renáta.

Starý otec dodal, že bolo pre neho veľmi náročné sa rozhodnúť, či pošle svojho syna do basy. Smutné je tiež, že matka Lukáška sa na starých rodičov hnevá. "Nechceli mi ho ukázať. Nahrala som si, ako mi do telefónu povedal - mama, ľúbim ťa. A púšťam si to stále dokola," hovorí. Chlapca vídať podľa súdu môže. Ak sa ale so starými rodičmi nedohodne, kedy a ako určí súd.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy