Jasno
16°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Príbeh Lukáška (2). Nemusel trpieť, keby lekárka informovala sociálku
Zdielať na

Príbeh Lukáška (2). Nemusel trpieť, keby lekárka informovala sociálku

BRATISLAVA / To, čo sa stalo dvojročnému Lukáškovi z Bratislavy, sa vôbec nemuselo stať. Stačilo, aby detská lekárka nahlásila, že s ním nechodia na poradňu. 21-ročný otec ho dobil tak, že musel podstúpiť v nemocnici operáciu. V súdnej sieni odzneli aj ďalšie skutočnosti.

Zlomil na mne raketu, tvrdí matka

Otec 2-ročného Lukáška prežil ťažké detstvo. Nedokončil základnú školu, bol v ústave. S matkou chlapčeka sa rozišiel. Podľa jeho slov to nezvládol a začal ju biť. "Pred Lukáškom na mne zlomil raketu. Preto som utekala na dlho preč," hovorí matka Lukáška Bibiana Záhumenská.

Starí rodičia však tvrdia niečo iné. Dôvodom jej častého odchodu z domu boli podľa nich drogy. K tým vraj priučila aj Lukáškovho otca Lukáša Dániho. Práve to mohlo spôsobiť skrat. "Nikdy on nemal žiadne poranenia, nikdy tam neboli náznaky nejakého týrania, nič takého. My sme si s manželom nikdy nič takéto nevšimli," uviedla Renáta Dániová.

Niečo tam však nebolo v poriadku, keď to vyvrcholilo návštevou dobitého chlapca v nemocnici. Podľa sociálky mohla konať aj lekárka. Lukáško totiž nebol na poradni ani na očkovaní tak, ako mal. "Až dobitie maloletého bol prvý moment, ktorý sme riešili," uviedla na pojednávaní kolízna opatrovateľka. "Bol tam sám v tom byte s tým malým a asi to nezvládal. Vždy sme tam boli pre neho, kedykoľvek, takže sa mohol obrátiť," povedal Lukášov dedko Milan Dáni

Súd zveril Lukáška starým rodičom

Aj na internete ľudia diskutujú o problémoch tejto rodiny. Lukáškovi želajú šťastný život. "Ja osobne poznám Bibu, takže viem, ako to tam chodilo. Malý ma šťastie, že má takých starých rodičov ako vy," odkázal Michal Spevák. "No, ja matku Lukáška poznám osobne a viem, že sa nezmení. Musela by si moc vstúpiť do svedomia," myslí si diskutérka Jana Veselá.

Posledné slovo mal aj tak súd, ktorý Lukáška zveril starým rodičom. Napriek tomu, že matka je nezodpovedná, musí mať kontakt s dieťaťom. Ale Lukáško teraz potrebuje hlavne pokoj.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy