Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Smutný psí príbeh... Sučku našli vychudnutú na poľnej ceste
Zdielať na

Smutný psí príbeh... Sučku našli vychudnutú na poľnej ceste

ŽEMBEROVCE/HONTIANSKE NEMCE / V lese medzi Žemberovcami a Hontianskymi Nemcami našli ľudia na smrť vyhľadovanú sučku Weimarskeho stavača,. Vysilené zviera tam zrejme strávilo niekoľko dní bez jedla a vody...

Psíkovi pomáhali špecialisti z útulku. Čistokrvná sučka ležala bezvládne na poľnej ceste. Všimla si ju rodina s deťmi, ktorá prechádzala okolo. Keď videla v akom stave zviera je, zalarmovala pomoc.

Na slnku niekoľko hodín

Zhruba trojročná sučka strávila na slnku zrejme niekoľko hodín až dní. Ratovať ju prišli špecialisti z Nitrianskeho útulku. "Bola v katastrofálnom stave prehriata, kosť a koža vychudnutá," uviedol František Kubíček, zástupca Útulku zvierat Nitra.

Vyzerá to tak, že zviera sa pred slnkom nedokázalo ukryť. V blízkosti síce boli stromy ale prejsť k nim už nevedelo. "Bola v tom stave takom, že odpadla na tej ceste poľnej," dodáva Kubíček.

Prevoz do útulku neprežila...

Podľa zástupcov z útulku pri lese sučku zrejme vyhodili majitelia. Ide síce o poľovníckeho psa, ale na podmienky v lese vraj nebola navyknutá. "Poskytli sme jej prvú pomoc a následne sme sa ju snažili previesť k najbližšiemu veterinárnemu lekárovi. Tá sučka vôbec nevnímala, nereagovala na vonkajšie podnety," hovorí Kubíček. Hlad, smäd a ostré slnko boli pre sučku však smrteľnou kombináciou. Pri prevoze v aute po niekoľkých minútach uhynula.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy