Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Majiteľ sa odsťahoval, psíka nechal napospas osudu
Zdielať na

Majiteľ sa odsťahoval, psíka nechal napospas osudu

DUBNÍK (ČASŤ DVOR MIKULÁŠ) / Rodina, ktorá sa presťahovala do susednej dediny, nechala svojho psa pri bývalom dome uviazaného na reťazi. Na vychudnuté a opustené zviera sa už susedia nedokázali pozerať, zavolali preto pomoc. Majiteľ zrejme ani netuší, že porušil zákon a hrozí mu za to prinajmenšom pokuta!

Santu si zobrali do daru

Santu, kedysi krásnu sučku kaukazského ovčiaka, si matka s 26-ročnou dcérou a jej tromi deťmi zadovážili cez inzerát - majiteľ ju ponúkal do daru. "Majú ho asi 4 mesiace, ja som mu dávala granulky, vodu sem-tam mal, ale teraz, ako sa odsťahovali, je to horšie," hovorí susedka.

Rodina pred mesiacom odišla do susednej dediny – údajne zanedbávali nielen starostlivosť o psa, ale aj o vlastné deti. "Dievčatá boli zanedbané, špinavé," dodáva susedka.

Santu nechali uviazanú na reťazi. Raz týždenne ju vraj prišli nakŕmiť, avšak  dobitý a vychudnutý psík čakal už len na svoj koniec. Susedka sa preto rozhodla konať a prípad zúboženého psíka nahlásila nitrianskemu útulku.

Psíka vzali do útulku

"Nemal nič na jedenie, bol pochudnutý, mal rany, zabezpečíme jeho veterinárne ošetrenie a bude umiestnený v útulku," hovorí František Kubíček z nitrianskeho útulku.

Podarená rodinka mala údajne viacerých psov – záhadne však zmizli. "Majiteľ v prvom rade porušil zákon o veterinárnej starostlivosti. To, že sa zbalil a pred mesiacom odišiel bývať niekde inde a psa nechal uviazaného na reťazi, nie je riešenie," uzatvára Kubíček. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy