Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Utýraná Hektorka sa nevzdáva! Pomáha jej aj špeciálny vozík
Zdielať na

Utýraná Hektorka sa nevzdáva! Pomáha jej aj špeciálny vozík

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Také beštiálne správanie ku živému tvorovi, sa len tak u nás nevidí. Zrejme opití asociáli narezali psíkovi hrdlo, lebo ho chceli usmrtiť. Po niekoľkých hodinách stále živú sučku uviazali ku obchodnému domu. Našťastie si ju všimli dobrí ľudia. Pes sa po pár mesiacoch v útulku v Liptovskom Mikuláši dostal z najhoršieho. trápenie ubolenej sučky sa však neskončilo...

Hektorka následne ochrnula na zadné labky. Ale ani to ju nezlomilo a pomocou špeciálneho vozíka behá ďalej a hľadá si nový domov s trpezlivými a láskavými ľuďmi. 

Podrezané hrdlo

Pracovníci útulku zažili už kadečo, no tak zúbožené zviera ešte nemali. Hektorku našli všímaví ľudia v žalostnom stave a s podrezaným hrdlom. "Tá rana bola niekoľkodňová, pretože tam boli larvy múch. Sme to niekoľko dní museli vyberať odtiaľ pinzetami a dezinfikovať," uviedla jana Dvořáčková, predsedníčka OZ Očami psa.

"Bolesti musela mať, ale znášala to veľmi dobre. Nechala so sebou manipulovať, vedela, že je to pre jej dobro," hovorí dobrovoľník Štefan Jašek.

Hektorka má špeciálny vozík

Piplavá niekoľkotýždňová opatera sa vyplatila a sučka bola zase zdravá. Po čase však vlčiačku, ktorú nazvali Hektorka, prestali poslúchať zadné labky. Pracovníci útulku sa na sociálnej sieti skontaktovali s dievčaťom, ktoré od pána z Čiech zohnalo špeciálny vozíček.

Ten pán si ho v minulosti svojpomocne vyrobil pre svojho hendikepovaného psa. Vzorom mu boli internetové obrázky vozíčkov zo zahraničia. Jeho pes vozík využíval a keď psík zomrel, pán vozíček predal Hektorke. "Oslovili sme ľudí, ktorí sa rozhodli nám pomôcť tak, že sa vyzbierali na tento vozíček," hovorí Dvořáčková.

Vozík má hliníkovú konštrukciu s kolieskami. V strede sú otvory v tvare ležatej osmičky, kde sa dávajú zadné labky psa. "Ten vozíček má veľa nastavení pre veľa veľkostí, my sme ju do toho posadili a hneď sa nám rozbehla, tie nôžky mala odľahčené," hovorí dobrovoľník Štefan.

Hektorka si touto cestou hľadá nový domov, ľudí s veľkým srdcom. "Ľudí má stále rada aj napriek tomu, čo jej spravili. K ľuďom je priateľská," dodáva Štefan.

Ak by ste Hektorke chceli pomôcť finančne alebo by ste si ju chceli zobrať, kontaktujte útulok na telefónnom čísle 0948 894 777. Číslo účtu pre prípadnú finančnú pomoc je: 0334993583/0900

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy