Oblačno
12°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Muž (†53) sa snažil ujsť z koľajiska. Rýchlik mu však nedal šancu
Zdielať na

Muž (†53) sa snažil ujsť z koľajiska. Rýchlik mu však nedal šancu

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Skoro ráno vyhasol na železničnej trati ďalší ľudský život. Neďaleko obce Galovany v okrese Liptovský Mikuláš, zomrel na koľajniciach 53-ročný muž z východného Slovenska. Tentokrát zrejme nešlo o samovraždu, ale o tragickú nehodu.

Muž sa snažil zrážke vyhnúť

Rýchlik smerujúci do Košíc zachytil osobu, ktorá sa pohybovala po koľajisk približne o tretej hodine ráno. Rušňovodič použil zvukové výstražné znamenie aj rýchlobrzdu, no keďže s vlakom vyšiel z miernej zákruty, osoba sa pred ním objavila doslova v poslednej chvíli. "Zosnulý prechádzal cez trať a vlak ho zachytil, podľa toho čo vieme snažil sa dostať z koľají," povedal Jaroslav Janíček, obhliadajúci lekár.

Pred rútiacim sa rýchlikom, sa muž snažil dostať po štvornožky, bolo však už veľmi neskoro. Po náraze, asi sto metrov pred diaľničným mostom, nemal najmenšiu šancu prežiť. "Utrpel mnohopočetné zranenia, nezlučiteľné so životom," dodal lekar.

Kvôli vyšetrovaniu uzavreli trať

"Usmrtená osoba bola stotožnená ako 53 ročný muž z okresu Kežmarok. V dôsledku dokumentovania nehody bola na nevyhnutne potrebný čas zastavená železničná doprava na 1. dopravnej koľaji," poskytla vyjadrenie k nehode Jana Balogová, hovorkyňa polície Žilina.

Čo muž robil 80 kilometrov od svojho trvalého bydliska, zatiaľ nevie ani polícia. Či bol pod vplyvom alkoholu a preto nebol schopný odskočiť pred prichádzajúcim vlakom určí až pitva. "Poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodala Balogová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa/MAFRA/Martin Horký

Súvisiace články

Najčítanejšie správy