Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tento falošný príbor v hodnote 4,5 € chceli predávať za 1650 €!
Zdielať na

Tento falošný príbor v hodnote 4,5 € chceli predávať za 1650 €!

BRATISLAVA / Na európsky trh sa už nedostávajú len napodobneniny značkového oblečenia, ale čoraz viac sú to aj spotrebiče, alebo kuchynské náradie. Colníci naposledy dostali tovar na preclenie, na ktorom by jeho majiteľ zarobil tri a pol milióna eur.

Colníci zhabali až 2100 kusov

Podľa predložených dokladov cena jednej súpravy príborov stojí okolo štyroch eur. V priloženom letáku je však cena štyristokrát vyššia. Značka na kufríku, vo vnútri luxusne vyzerajúci príbor, ktorý je však len lacnou replikou. Potvrdil to aj majiteľ ochrannej známky.

"Išlo o 2100 kusov jedálenských príborových súprav, ktoré boli napodobneninami ochrannej známky," upresnila Iveta Švárna, hovorkyňa Colného úradu v Trnave.

Overia pravosť tovaru z Číny

V kufríku sa okrem kompletnej sady príborov nachádzal aj príbalový leták. Podľa neho sa súprava mala predávať za 1650 eur. "V prípade ak sa potvrdí hodnota uvedená v príbalovom letáku, hodnota celej zásielky by predstavovala 3 a pol milióna eur," dodala Švárna. Existujú dve možnosti, čo sa s tovarom následne stane. Prvou je súdny proces o určenie pravosti, pričom príjemca zásielky môže dostať pokutu viac ako 66 tisíc eur.

Podobné už majú predávať aj podomový predajcovia

"Podľa predložených colných dokladov tovar pochádzal z Číny a bol určený pre príjemcu na Slovensku," doplnila hovorkyňa Colného úradu v Trnave. Deklarovaná cena za príbory 4 a pol eura naproti cene 1650 eur, za ktorú súpravu chceli predávať pripomína skôr praktiky takzvaných "šmejdov". Podľa našich informácií sa podobné súpravy už predávajú v podomovom predaji.

Téme sa venuje reportérka Denisa Pirníková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy