Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Strach o život. Žene (49) ukradli prasa, zabili psa
Zdielať na

Strach o život. Žene (49) ukradli prasa, zabili psa

KÁLOŠA / Obyvatelia v obci Káloša majú strach. problémy im majú robiť neprispôsobiví občania. Drobné krádeže sú podľa nich takmer na dennom poriadku. Pred pár dňami zmizlo 49-ročnej žene z chlieva prasa. Zlodeji ho zabili priamo na mieste a zbavili sa aj jej psa.

Zlodeji sa príliš pri vniknutí na pozemok nenarobili. Problémy im však zrejme robil štekot psa a tak sa ho zbavili. Mimoriadne brutálnym spôsobom. Psíkovi mali rozdrviť lebku a uškrtiť ho reťazou.

Ženu okradli už druhýkrát

Potom priamo v chlieve zabili sviňu a mŕtve zviera odvliekli preč. Majiteľka má odvtedy obrovský strach, v noci sa bojí aj spávať. Okradli ju už druhýkrát pritom sama musí mesačne vyžiť zo 180 eur.

V obci však nie je jediná, ktorá má takúto negatívnu skúsenosť. "Mne ukradli drevo približne 8 kubíkov. Prakticky je to na dennom poriadku...," povedal obyvateľ obce Vojtech. "Aj mne ukradli v roku 2010 sliepky, trinásť, takto vykrútili krk," hovorí obyvateľka Káloše.

Situácia je neúsnosná, tvrdí obyvateľ Káloše

Väčšinou však ide o drobné krádeže, kde škoda nepresiahne pár desiatok eur. V tomto prípade však majiteľka vyčíslila škodu na 400 eur.  "Polícia v Rimavskej Sobote začala v tomto prípade trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže, porušovania domovej slobody a týrania zvierat," uviedla hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová.

Za krádežami sú podľa nich neprispôsobiví obyvatelia. Pán Vojtech už označil situáciu doslova za neúnosnú. Zlodeji sa vraj neboja a myslí si, že zákon na ich strane.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa/MAFRA/Anna Vavríková

Súvisiace články

Najčítanejšie správy