Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Po masturbácii za mrežami. Dcéra sa bojí, že si muž (54) ublíži
Zdielať na

Po masturbácii za mrežami. Dcéra sa bojí, že si muž (54) ublíži

HUMENNÉ / Známeho humenského podnikateľa, ktorý si mal pred materskými a základnými školami obzerať dievčatá a masturbovať, poslal okresný súd do väzby. Obával sa totiž, že by v takomto správaní mohol pokračovať. Dcéra obvineného sa teraz bojí, že si jej otec siahne za mrežami na život.

Sexuologička: prejav psychickej poruchy

Prokurátor podal návrh na jeho väzobné stíhanie. Obvinený sa cestou na pojednávanie skrýval. Na otázky vôbec nereagoval. Podporiť ho prišla dcéra. Nezvyčajné správanie vraj badala na otcovi už od februára. Údajne začal holdovať alkoholu, za čo mu aj zobrali vodičák.

Na to však sudca neprihliadal a rozhodoval iba vo vzťahu k poslednému obvineniu – muž si mal podľa vyšetrovania pred materskými a základnými školami obzerať dievčatá a masturbovať pritom. "Mi to skôr pripadá ako prejav psychickej poruchy, psychickej choroby," uviedla sexuologička Danica Caisová.

Z  pojednávania putoval obvinený do Ústavu na výkon väzby, keďže existuje predpoklad, že by v takomto správaní mohol pokračovať aj naďalej. "Okresný súd Humenné vzal obvineného do väzby pre štyri skutky trestného činu výtržníctva. Obvinený sa vzdal práva podať sťažnosť, rozhodnutie je teda právoplatné," tvrdí hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

Dcéra obvineného sa s rozhodnutím súdu stotožnila. Na kameru síce hovoriť nechcela, no mimo nej nám povedala, že najlepším riešením pre otca by podľa nej bola ústavná liečba.

Otec je vzorný, hovorí dcéra

Napriek všetkému o ňom hovorila ako o vzornom otcovi. Verí preto, že liečbou by sa všetko mohlo vráti do starých koľají. Nasledovať by teraz malo znalecké skúmanie, ktoré jednoznačne určí diagnózu a zároveň navrhne liečbu.

Dcéra sa ale obáva toho, ako jej doteraz bezúhonný otec väzbu zvládne a či si nesiahne na život. "Riziko sebapoškodzovania, príp. samovražedného pokusu je u prvotrestaných väčšie. On má teraz v hlave, samozrejme, čo ho čaká, aký trest," dodala Caisová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy