Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Školáčku (15) mal opiť a znásilniť otec dvoch detí
Zdielať na

Školáčku (15) mal opiť a znásilniť otec dvoch detí

VYŠNÝ HRUŠOV / 15-ročnú žiačku základnej školy mal ešte v novembri znásilniť muž z Vyšného Hrušova. Po mesiacoch vyšetrovania padlo obvinenie. Kým príbuzní údajného násilníka hovoria, že ide o nezmysel, matka dievčaťa tvrdí, že v tele jej dcéry našli mužovu DNA. A to nie je všetko.

Muža usvedčilo DNA

Dievča na druhý deň matke povedalo, že 42-ročný muž ju mal znásilniť na autobusovej zastávke. Tá je hneď vedľa základnej školy, kde maloletá chodí. "Ona sa bála, zavrela si oči, bála sa kričať... Je to človek z rodiny, tak si myslela, že ju dovedie domov normálne," hovorí matka údajne znásilnenej.

Všetko sa malo odohrať ešte začiatkom novembra. Polícia vtedy aj začala trestné stíhanie pre zločin znásilnenia, no 42-ročný muž v prípade dlho figuroval iba ako podozrivý. Obvinenie padlo až po niekoľkých mesiacoch.

Obvineného sme nenašli ani doma, ani v pohostinstve, kde pracuje. Jeho matka ho však bráni. Matka dievčaťa ale tvrdí, že v tele jej 15-ročnej dcéry našli biologický materiál obvineného muža. Zaistené stopy totiž v rámci vyšetrovania podrobili expertíznemu skúmaniu.

Matka obvineného bráni

K prípadu boli navyše podľa našich zistení prizvaní aj znalci z odboru psychológie a psychiatrie. "Ja mu verím a nech si oni dávajú pozor," hovorí matka obvineného.

Žiačka základnej školy údajne nie je jedinou obeťou obvineného muža. Aspoň tak tvrdí jej matka. "Bližšie informácie k prípadu v súčasnosti poskytovať nebudeme," povedala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Otcovi dvoch detí hrozí za zločin znásilnenia zvýšená trestná sadzba, a to väzenie až na 15 rokov. Maloleté dievča je totiž v očiach zákona posudzované ako chránená osoba.

Povodňové spravodajstvo na jednom mieste. ONLINE TU.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy