Jasno
13°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Budhistickí mnísi sa prišli pomodliť... a znásilňovať!
Zdielať na

Budhistickí mnísi sa prišli pomodliť... a znásilňovať!

ZÁPADNÉ BENGÁLSKO / Takéto niečo by asi od zbožných mníchov z Bhutánu čakal málokto. Údajne spolu so svojím šoférom naložili do auta len 14-ročné dievča, zaviedli ho do opustenej lokality a skupinovo znásilnili!

Z kláštora rovno k násiliu

Útočníci mali podľa agentúry DPA prinútiť mladé indické dievča nastúpiť do ich auta v Dárdžilingu v Západnom Bengálsku. Znásilnili ju skupinovo ešte tento týždeň v stredu. Mníchov aj ich šoféra sa však podarilo zadržať až v sobotu po tom, ako polícia dostala sťažnosť obete.

Dievča previezli do nemocnice, kde sa vyšetrením potvrdilo znásilnenie. Mnísi bývali v budhistickom kláštore v Kalimpongu a do Indie pricestovali minulý mesiac zo susedného Bhutánu.

Násilie voči ženám je v Indii stredobodom pozornosti médií po skupinovom znásilnení študentky v autobuse v Naí Dillí. Dievča nakoniec zomrelo, prípad pritom vyvolal veľké pobúrenie.

Spodná bielizeň "kopne" násilníka

Novinkou je tiež snaha troch študentiek - inžinierok vyvinúť spodnú bielizeň na ochranu žien voči násilníkom. Len nedávno ju predstavili verejnosti s tým, že prototyp ešte neukázali. Vraj až keď dostanú na ňu patent... Ich spodná bielizeň totiž má zabudované GPS, ktoré dokáže v prípade násilia upozorniť policajtov a násilníkovi uštedriť elektrický šok o sile 3800 kilovoltov!

Je rovnako vodeodolný a dokonca aj napojený na mobilný telefón cez Bluetooth. Žene samotnej však neublíži. Momentálne študentky hľadajú výrobcu a promotéra...

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy