Jasno
14°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Štefan (46) znásilnil a zavraždil Viktóriu (12). Trest - 24 rokov
Zdielať na

Štefan (46) znásilnil a zavraždil Viktóriu (12). Trest - 24 rokov

BOŤANY / Pred niekoľkými mesiacmi obcou Boťany na východnom Slovenske otriasla mimoriadna tragická udalosť. 46-ročný muž najskôr znásilnil 12-ročnú Viktóriu a zo strachu z prezradenia ju napokon zavraždil. Štefan pôjde za mreže na 24 rokov.

Telo 12-ročnej Viktórie našli policajti vhodené v odpadkovom vreci. Svoju vinu 46-ročný Štefan priznal v plnom rozsahu. Brutálna vražda sa odohrala v blízkosti obecného úradu koncom októbra. Policajti po Viktorke pátrali potom, ako jej matka nahlásila nezvestnosť svojej dcéry.

Chodila sa k nemu hrávať

Dievča sa do domu svojho vraha údajne chodievalo hrávať s jeho deťmi. "Obvinený najprv vykonal s maloletou súlož a potom v obave z prezradenia ju udieral päsťami, škrtil ju, následne ju dal do vreca a vyhodil do záhradného odpadu," uviedol hovorca krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko.

"Hodí decko do vreca na smetisko. To kto urobí, to normálny človek nespraví," povedala krátko po tragédii Viktorkina mama. Viktorka však ešte stále žila, napokon vrah hrôzostrašný čin dokonal. "Keď zbadal vo vreci pohyb, ešte do neho kopal a skákal po ňom. Spôsobil tak poškodenej smrteľné poranenie," dodal Filičko.

Priznal sa, čaká ho 24 rokov za mrežami

46-ročný Štefan vinu za smrť dievčaťa priznáva, s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste, vyhol sa tak doživotiu. "Obsahom dohody je uznanie viny za obzvlášť závažný zločin vraždy a zločin sexuálneho zneužívania," uviedol hovorca  krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko.

Za vraždu pôjde Štefan za mreže na 24 rokov. "Obsahom dohody je aj uloženie ochranného sexuologického liečenia a ochranný dohľad na tri roky," dodáva Filičko. Dohodu ešte musí schváliť súd, až potom bude trest právoplatný.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy