Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Lacný prenájom? Nedajte sa nachytať na inzerát
Zdielať na

Lacný prenájom? Nedajte sa nachytať na inzerát

BRATISLAVA / Manažér z Liverpoolu prenajíma výhodne byty v centre Bratislavy. Kvôli novému stavebnému projektu sa totiž musel náhle vrátiť späť do Británie. Preto narýchlo ponúka luxusne zariadené apartmány na prenájom za neuveriteľné ceny.

Podvodník sa snaží získať vašu dôveru

Kto by nechcel do prenájmu luxusný 2-izbový byt v centre Bratislavy za 350 eur? Ako správne tušíte, ide tu o podvod. Údajný manažér komunikuje zásadne emailom, v angličtine. Iný kontakt na neho pri inzerátoch nenájdete. 

Podvodník sa snaží získať si vašu dôveru. Láka Vás na benefity, ako parkovacie miesto zadarmo k bytu a podobne. "Musím povedať, že nemám nič proti tomu, že ste študent a milujem zvieratá a sú vítané v byte. Mali by ste tiež vedieť, že si vážim úprimnosti," píše sa v liste podvodníka.

Keď vás muž z Liverpoolu namotá na super cenu a krásny byt v centre, prichádza pointa. Chce, aby ste mu dvojmesačné nájomné poslali na zahraničný účet - on vám vraj kuriérom pošle kľúče od bytu. Ak pošlete napríklad 700 eur, viac sa vám tajomný muž neozve. "Určite netreba posielať peniaze bez akýchkoľvek podpísaných zmlúv," hovorí Daniela Rážová z Asociácie realitných maklérov. 

Byt aj meno prenajímateľa na adrese z inzerátu aj nájdete. Skutoční majitelia nehnuteľností však o ničom netušia. Majiteľovi bytu na Kozej ulici zvonilo niekoľko záujemcov, ktorí si ho chceli pozrieť. Podvodník si jeho meno opísal zo zvončekov a pridal ho do inzerátu k fiktívnym ateliérovým fotkám. "Je to veľmi podozrivé, pretože za túto cenu máte problém zohnať aj garzónku na sídlisku," doplnila Rážová. 

Falošný prenajímateľ využíva nedostatok pekne zariadených, lacných bytov, v dobrých lokalitách. Ďalšie inzeráty má v Horskom parku, pod Slavínom, v Slávičom údolí a podobne.

Nízka cena? To zaváňa podvodom

"V tejto súvislosti sme na jednom z obvodných oddelení I. bratislavského okresu prijali niekoľko trestných oznámení vo veci podozrenia zo spáchania trestného činu podvodu," doplnila bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Podvodníka s falošnými nehnuteľnosťami odhalíte najjednoduchšie tak, že budete trvať na osobnej prehliadke ponúkaného bytu. "Aj tá nízka cena je istým výkričníkom, kde treba zbystriť," doplnila Rážová. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy