Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajtom za 200 €. Na internete kúpite aj policajný preukaz
Zdielať na

Policajtom za 200 €. Na internete kúpite aj policajný preukaz

BRATISLAVA / Aby ste sa stali policajtom, tak vôbec nemusíte navštevovať policajnú akadémiu. Stačí mať internet, navštíviť správne stránky a za pár eur máte doma kompletný výstroj. Ten však môžete nosiť len doma, inak vám hrozí trest.

Čo, keď vás zastaví falošný policajt?

Na internete nie je problém zohnať akékoľvek policajné veci. Vzhľadom k veľkému počtu rôzneho falošného, ale aj pravého policajného výstroja a odznakov, sa pán Jozef obáva, že by ho mohol dostať do situácie, keď ho namiesto kriminálky takto zastaví kriminálnik.

"Samozrejme musím sa podrobiť jeho príkazom a jeho služobnému úkonu. V prípade, že sa nejedná o skutočného policajta, ale o páchateľa trestnej činnosti, môže byť toto podrobenie sa jeho príkazu pre mňa tragické," myslí si.

Zákon rieši len nosenie, nie predaj

Z minulosti poznáme niekoľko prípadov, keď obeť na základe dokladov a oblečenia vpustila do domu falošných policajtov. Zákon rieši len nosenie policajných vecí, nie predaj.

"Zákon o policajnom zbore vyslovene zakazuje používať policajnú uniformu alebo odev, ktorý by mohol byť zameniteľný s policajnou rovnošatou," vraví hovorkyňa MV SR Lucia Garajová.

Ako sa brániť pred podvodníkmi sa nám nepodarilo zatiaľ zistiť. Musíte dúfať, že policajt, ktorý vás zastaví je pravý policajt. V prípade, ak niekto poruší tento policajný zákaz a na verejnosti sa bude pohybovať v policajnom oblečení, hrozí mu pokutu 165 eur.

Policajná výzbrojČo to stojí na internete
policajná čiapka15 eur
policajná košeľa10 eur
policajná rovnošata47 eur
policajná bunda30 eur
policajné topánky 59 eur
policajný preukaz39 eur

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy