Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
3,5 promile a bez vodičáku. Motorkár (25) skončil pod autom
Zdielať na

3,5 promile a bez vodičáku. Motorkár (25) skončil pod autom

SNINA / Jazda na motorke a v dychu takmer 3 a pol promile. Podľa odborníkov smrteľná kombinácia. Niet sa čo čudovať, keď mladík zo Sniny napokon skončil pod kolesami auta. A aby toho nebolo málo, policajti zistili, že na motorke nemá čo robiť, pretože nemá vodičák. Chlapec teda zrejme vedel, prečo uteká smerom k lesu...

Opilec sa snažil utiecť do lesa

25-ročný vodič motorky ani nemohol dopadnúť inak. Podľa odborníka znamená tri a pol promile minimálne desať poldecákov, teda pol litra tvrdého alkoholu. "Som ho predbiehal a náhle predo mnou stočil doľava... Povedal, že mu nič nie je, chcel utiecť z miesta, tak sadol a tlačil motocykel," popísal počínanie mladíka šofér auta. Ten chcel utiecť do neďalekého lesa.

Chlapcovi totiž policajti namerali tri a pol promile a zistili, že riadi motocykel bez vodičského oprávnenia. V stave takejto opitosti však má človek problémy s ovládaním základných životných funkcií, má čo robiť, aby vôbec dobre videl.

Motorkár mal však obrovské šťastie a vyviazol len so škrabancami. Po vytriezvení naňho čakalo obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo mu hrozí väzenie.

7,3 promile v krvi!

Na Slovensku však máme aj iných rekordérov a tri a pol promile sú proti tomu hračka. Prvenstvo totiž patrí istému mladíkovi z dedinky pri Trnave - tomu namerali neuveriteľných 7,3 promile alkoholu! To je už hodnota nezlučiteľná so životom. Druhé miesto patrí mužovi z Veľkých Kapušian so 7,1 promile. Z opice sa prebral až po 20 hodinách....

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy