Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
VIDEO. Autobus s deťmi vyletel do rokliny, 5 mŕtvych!
Zdielať na

VIDEO. Autobus s deťmi vyletel do rokliny, 5 mŕtvych!

BELGICKO / V nedeľu na svitaní došlo pri belgickom meste Ranst k havárii poľského autobusu plného detí z Ruska. Podľa informácií zahraničných médií mal zísť z diaľnice a padnúť rovno do 5 metrov hlbokej rokliny, najmenej 5 ľudí zahynulo, ďalších 5 je v kritickom stave!

Medzi obeťami tínedžeri

Mestečko Ranst sa nachádza neďaleko známeho prístavu Antverpy. Autobus mal zísť z diaľnice, preraziť zvodidlá a zostať stáť niekoľko metrov pod mostom, informovali belgické stanice VRT a VTM. Podľa portálu RT.com mal viezť poľský autobus tínedžerov z Ruska do Paríža, v čase nehody bolo vo vozidle 42 pasažierov, vrátane detí a tínedžerov vo veku od 13 do 17 rokov.

Medzi obeťami majú byť dvaja tínedžeri, dvaja členovia sprievodu a vodič autobusu. Piati ďalší sú v kritickom stave, dvaja majú vážne zranenia, asi pätnásti utrpeli ľahšie zranenia. Autobus smeroval z Vologradu.

Deti smerovali do Paríža

Na televíznych záberoch z miesta nešťastia je podľa portálu New Straits Times vidieť biely autobus prevrátený na bok, naokolo ležali porozhadzované veci pasažierov. Na scéne by mal byť aj žeriav, ktorý sa autobus pokúša zdvihnúť.

Ruských tínedžerov zrejme vyzdvihne lietadlo, ktoré ich prevezie do vlasti. Spolu s ním by mali priletieť aj psychológovia a tlmočníci. Či budú schopní prevozu aj kritickí pacienti, budú vedieť lekári potvrdiť v najbližších hodinách.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA/AP

Súvisiace články

Najčítanejšie správy