Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Naši policajti môžu tým dubajským závidieť
Zdielať na

Naši policajti môžu tým dubajským závidieť

DUBAJ / 420 tisíc eur a 60-tka rýchlosť vytiahnutá za tri sekundy. Tak toto sú nové luxusné športové Lamborghini, ktoré si polícia v Dubaji zaradila do svojho vozového parku. A ktorými sa teraz pýšia a strašia zlodejov. Aký to rozdiel od slovenských Fábií za závratných 83 tisíc eur a s radarmi len na okrasu...?

Dubaj sa predvádza pred svetom

Kúpa vozidla talianskej automobilky je súčasťou rozsiahlejšej obnovy služobných vozidiel polície v bohatom arabskom emiráte. Lamborghini Aventador má byť najdrahším prírastkom - dubajskí policajti však dostali aj niekoľko amerických športiakov typu Chevrolet Camaro!

No mohli by ste namietať - veď dubajské médiá tvrdia, že Lamborghini na prenasledovanie zlodejov určené nie je, ale naopak - slúžiť má na predvádzanie sa v lokalitách navštevovaných zahraničnými turistami, aby sa ukázalo, "aký je Dubaj štýlový". Keď to porovnáme so slovenskými špeciálnymi Fabiami, nakúpenými bývalým vedením, aj tie majú svoje radary, ktoré ich deväťnásobne predražili, rovnako len na okrasu. Takže predsa len majú autá niečo spoločné...

Ako sme sa predviedli my?

Dubaj sa pred svetom podľa zahraničných agentúr snaží prezentovať úspech nad vlastnou dlhovou krízou. Ohlasuje ambiciózne projekty, vrátane výstavby najväčšieho ruského kola na svete či založenia nového satelitného mesta pomenovaného po dubajskom emirovi.

Prezentácia 22 Fábií za 2 milióny eur s údajne najkvalitnejšími radarmi, ktoré naši policajti aj tak používať nemôžu, však veľmi dobré svetlo na výhodné nákupy a schopnosti zvládať krízu nehádžu... Prečo vlastne nefungujú? Viac sa dozviete TU!

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

YouTube.com/vvip.fm

Súvisiace články

Najčítanejšie správy