Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Bára (†19) si chcela užiť ples, no predávkovala sa
Zdielať na

Bára (†19) si chcela užiť ples, no predávkovala sa

PRAHA / Obrovskou tragédiou sa skončil maturitný ples pre 19-ročnú študentku gymnázia v Prahe. Predávkovala sa drogami a zomrela. Polícia teraz preveruje či jej niekto omamné látky nedal do nápoja.

Kamaráti našli Báru na záchode

Maturitný ples sa konal v centre Prahy. Mala byť veľká party, no namiesto toho našli kamaráti spolužiačku v bezvedomí na záchode. Okamžite ju začali oživovať. No bez úspechu.

"Naše posádky pokračovali v resuscitácii a pacientku oživovali ďalších 40 minút. Bohužiaľ bezúspešne," potvrdila hovorkyňa záchrannej služby Jiřina Ernestová.

Podľa svedkov si študentka mala vziať až 3-násobnú dávku extázy. "Ono je možné, že to dievča si niečo vzalo. O hodinu to nefungovalo, tak si vzalo ďalšiu drogu," myslí si odborník na drogy Ivan Douda.

Dal jej niekto drogy do nápoja?

Polícia začala prípad okamžite vyšetrovať. Zatiaľ sa nevie, či drogu niekto nedal dievčaťu do pitia. Presnú príčinu smrti má určiť nariadená súdna pitva, ktorej výsledky sú podľa hovorcu pražskej polície Tomáša Hulana zásadné pre ďalší vývoj vyšetrovania. K incidentu sa odmietla vyjadriť aj škola, do ktorej študentka chodila i podnik, v ktorom k tragédii došlo.

Téme sa venuje reportér Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

novinky.cz

Súvisiace články

Najčítanejšie správy