Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Františka (72) zrazilo auto, jeho vodič chce žalovať mesto
Zdielať na

Františka (72) zrazilo auto, jeho vodič chce žalovať mesto

SNINA / Aj keď celý život pracoval ako vodič, teraz skončil pod kolesami auta ako zrazený chodec. Do sninskej nemocnice previezli 72-ročného Františka vo vážnom stave. Polícia prípad vyšetruje ako ublíženie na zdraví a hoci vodiča zatiaľ z ničoho neobvinili, muž zvažuje ďalšie kroky. Chce podať žalobu na mesto za to, že miesto nehody nebolo dostatočne osvetlené.

František nafúkal 1,3 promile

Kým nedávno zachraňoval príbuzného, teraz skončil pod kolesami auta on sám. "Chodím tadiaľ dennodenne. Ešte minule som švagra chytal, počkaj máme čas, nech prejdú autá," hovori František. 

Nehoda sa stala pri autobusovej stanici v Snine. Napriek tomu, že na krátkom úseku je hneď niekoľko priechodov, 72-ročného Františka našli ležať niekoľko metrov za zebrou. "Mám pred očami jeho, ale viem, že ten priechod som minul. Neosvetlený. V tmavom..., bol zjavne opitý," hovorí vodič.

"Zrazený chodec nafúkal takmer 1,3 promile," uviedol hovorca prešovských policajtov Daniel Džobaník. "Dve pivá som vypil a jedno poldeci. Kolegyňa mala narodeniny," hovorí František.

Na záchranárov čakali večnosť

Vodič tvrdí, že na záchranárov čakali večnosť. "V rámci mesta žeby to trvalo 15,20 minút. To je veľa," myslí si vodič. "Naša posádka smerovala na miesto zásahu z iného výjazdu, asi 30 kilometrov od Sniny. Napriek tomu sme boli na mieste nehody do štrnástich minút." uviedla Jana Mračnová zo záchranárskej skupiny Falck.

Muž je už našťastie mimo ohrozenia života. Polícia v prípade začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Vodič síce obvinený nie je, no už teraz zvažuje ďalšie kroky. "Či by som nemal podať žalobu na mesto, lebo to osvetlenie komunikácie absolútne nevyhovuje norme," uviedol vodič.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy