Polojasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Trest pre vodiča, ktorý zrazil deti (†14, 14)? Jeden a pol roka!
Zdielať na

Trest pre vodiča, ktorý zrazil deti (†14, 14)? Jeden a pol roka!

GEČA / Obcou v košickom okrese pred takmer tromi rokmi otriasla tragédia. Rútiace sa auto zrazilo na chodníku dve deti. Štrnásťročná Radka nehodu neprežila, jej kamarát utrpel vážne zranenia. O treste pre vodiča rozhodol Krajský súd.

Trest mu skrátili o pol roka

Súd pôvodný trest skrátil o pol roka. Ten vyhodnotil, že obžalovaný trpí depresiami a má samovražedné sklony. Okrem toho sa za neho zaručil starosta a miestny farár.

Bývalého vodiča záchrannej služby Martina R. prvostupňový súd odsúdil na dva roky. Vodič sa však odvolal a tak prípad riešil Krajský súd. Senát mu napokon udelil miernejší trest. "Obžalovanému ukladá úhrnný trest odňatia slobody vo výmere 18 mesiacov," vraví sudkyňa.

Radka (†14) bola veselé dievča

Rozsudok si prišli vypočuť aj rodičia zosnulej Radky, trest za smrť ich dcéry sa im nezdá byť dostatočný. Na kameru sa však vyjadriť nechceli. Vodič, ktorý pripravil Radku o život, si trest odsedí vo väzení s minimálnym stupňom stráženia.

K tragédii došlo ešte koncom mája v roku 2010. Martinove auto vyletelo z cesty a na chodníku zrazilo dve 14-ročné deti. Radka bola na mieste mŕtva, jej kamarát Radoslav nešťastie prežil, má však trvalé následky.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy