Polojasno
14°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Mojsejová (54) opäť pred súdom. Žaloba z podvodu za 700 tisíc €
Zdielať na

Mojsejová (54) opäť pred súdom. Žaloba z podvodu za 700 tisíc €

BRATISLAVA / Košická podnikateľka Nora Mojsejová sa po prvýkrát postavila pred bratislavský súd. Spolu s ďalšími obvinenými čelí obžalobe z faktoringového podvodu za viac ako 700-tisíc eur. Mojsejovej hrozí podľa obžaloby trest od 10 do 15 rokov za mrežami.

V hre bolo 20 000 000 korún

Podvod mal spočívať v tom, že ešte v roku 2007 mala istá banskobystrická firma  uzavrieť s faktoringovou spoločnosťou Slovenskej sporiteľne faktoringové zmluvy. Na základe týchto zmlúv, dcérska spoločnosť Slovenskej sporiteľne preplatila na účet firmy viac ako 20 miliónov slovenských korún (viac ako 700 000 eur). Firma ich mal následne spreneveriť a vytunelovať firemné účty. 

V tejto kauze figuruje viacero obvinených a medzi nimi aj známa košická podnikateľka Nora Mojsejová. Ani v pondelok sa nepodarilo na súde Bratislava I. otvoriť pojednávanie. Jeden z obvinených sa nedostavil a údajne je dlhodobo PN.

Mojsejová: Nebudem sa vyjadrovať...

Mojsejová opúšťala súdnu sieň v pomerne dobrej nálade. Nechcela však kauzu komentovať. "Nič ja nebudem hovoriť. Nebudem sa vyjadrovať, až po skončení procesu," uviedla Mojsejová. Sudca sa pokúsi pojednávanie opäť otvoriť na konci mája.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články