Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Lekár mal Anne (31) vyrezať genitálie. Súd ho oslobodil
Zdielať na

Lekár mal Anne (31) vyrezať genitálie. Súd ho oslobodil

HUMENNÉ / Plastického chirurga, ktorý mal 31-ročnej Anne z okresu Humenné vyrezať genitálie, súd oslobodil. Lekára obžalovali z ťažkej ujmy na zdraví z nedbanlivosti. Pre znetvorené genitálie prišla mladá žena o partnera, dokonca chcela spáchať samovraždu. Podľa súdu však nejde o trestný čin. Annu operovali ešte v roku 2006 v prešovskej nemocnici.

Lekár však aj po tomto osudnom zákroku pracuje ďalej. Momentálne pôsobí ako plastický chirurg v nemocnici v Košiciach. Súd sa ťahal nekonečných sedem rokov. Prvý sudca sa prípadu vzdal, namietal svoju zaujatosť, no to až po piatich rokoch procesu.

8 posudkov proti lekárovi, 1 ho oslobodil

Verdikt padol až teraz. Súd zobral do úvahy lekárske správy, výpovede svedkov a znalecké posudky. Práve ten posledný, deviaty, Anna absolvovať nechcela. "Ho mal robiť súdny znalec z jeho nemocnice, preto som odmietala. Ale bola som donútená pod hrozbou vysokej pokuty. Práve kvôli tomu jedinému znaleckému posudku ho súd oslobodil, pričom osem posudkov bolo proti nemu," opisuje svoje muky Anna. žena pritom chcela absolvovať iba estetický zákrok. Lekár jej mal odstrániť drobné jazvy.

"Okresný súd Prešov oslobodil obžalovaného Róberta S. spod obžaloby pre prečin ublíženia na zdraví, pretože skutok nie je trestným činom," uviedol Michal Drimák, hovorca Krajského súd v Prešove. "Som ako v pasci. Ublížil mi lekár a lekári práve preto, že to bol lekár. Jeden z nich. Nechcú mi pomôcť. Ani zviera by nenechali takto trápiť sa. Mal ma radšej zabiť," hovorí Anna.

Anna: Nie som ani žena, ani muž

Anna tvrdí, že to, čo podľa súdu nie je trestným činom, jej zničilo život. "Tak som spávala v bolestiach. Ako keby ma rezali so žiletkami. A trvalo to dni noci, dni noci. Som úplne vyrezaná. Nie som ani žena, ani muž, ani žiadne pohlavie, ani nič," hovorí Anna.

Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný. Vo veci bude rozhodovať druhostupňový súd. "Prosím plastických chirurgov, pomôžte mi. Ani si neviete predstaviť, ako trpím, ako sa trápim," dodáva Anna.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy