Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Zranení zo spadnutého vrtuľníka sú už doma. Vyšetrovanie nekončí
Zdielať na

Zranení zo spadnutého vrtuľníka sú už doma. Vyšetrovanie nekončí

SEREĎ / Tragická nehoda, ktorá sa odohrala pred pár dňami, bude niesť následky v srdciach tých, ktorí prežili, do konca života. Jedným z najsmutnejších faktov je, že pilotom bol otec 13-ročného Janka, ktorý pád neprežil. Ostatných účastníkov nehody dnes prepustili z nemocnice.

Druhá skúška osudu

Vo vrtuľníku, ktorý sa pred pár dňami zrútil do váhu sedel aj známy slovenský automobilový pretekár Dick Kvetňanský. Z trnavskej nemocnice ho prepustili predpoludním. Pred necelými dvoma rokmi sa Dick pripravoval na Slovakiaringu na Veľkú cenu Slovenska. Pri testovaní auta sa mu v rýchlosti vyše 220 km/h z predného kolesa vyzula pneumatika. Auto následne vzlietlo a urobilo salto vzad. Takto sa Dick ešte niekoľko sekúnd s autom kotúľal.

Pilotov syn neprežil

Dick vtedy nestratil duchaprítomnosť a ihneď si rozopol bezpečnostné pásy a snažil sa z auta dostať von. Podobne to bolo údajne aj pri páde vrtuľníka, do poslednej chvíle chcel ale pomôcť nebohému13-ročnému Jankovi. Z nemocnice ho prepustili dopoludnia ako posledného, kontaktu s novinármi sa však radšej vyhol. Miriamu a Jána prepustili ešte včera.

Ján, otec nebohého, bol hospitalizovaný od nedele večera a včera ráno ho prepustili, nakoľko si jeho zdravotný stav nevyžadoval ďalší pobyt v nemocnici. Podľa našich informácií mu bola ale odporúčaná hospitalizácia u odborníkov pre jeho veľmi zlý psychický stav. Z Ameriky ho prišiel podporiť aj hokejista Ľubomír Višňovský, údajne sa chce zúčastniť na pohrebe malého Janka.

A podobne ťažko to znáša údajne aj Dick, ktorého si otec odviezol do domáceho prostredia. Na rozdiel od autonehody si po páde vrtuľníka bude pravdepodobne niesť jednu veľkú ranu na duši do konca života.

Nevhodné klebety

V slovenských médiách sa objavili správy o tom, že členovia posádky vraj dohovárili pilotovi, aby stroj zdvihol vyššie nad hladinu. Osoba blízka Dickovi Kvetňanskému nám však prezradila, že v éteri je množstvo nepravdivých informácií. Vrak vrtuľníka vyšetrovatelia previezli zo Serede do Bratislavy na utajené miesto. Najpravdepodobnejšou príčinou tragédie bol náraz do oceľového lana, to však potvrdia až závery expertíz.

Nešťastná nedeľa

Vrtuľník sa v nedeľu krátko po sedemnástej hodine zrútil do Váhu v katastri obce Vinohrady nad Váhom. Svedkovia tvrdia, že sa helikoptéra pravdepodobne o niečo zachytila. Pád neprežil 13-ročný chlapec z Bratislavy, ľahšie zranenia utrpeli 21-ročná žena z Banskej Bystrice, 42-ročný muž zo Senca a 40-ročný pilot z Bratislavy.

Škoda najmenej za 40-tisíc

Vyšetrovateľ kriminálnej polície z Galanty začal podľa informácií trnavského policajného hovorcu Michala Hanusa trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Pilotovi alkohol zistený nebol. Na vrtuľníku vznikla škoda najmenej 40 tisíc eur. V prípade obvinenia konkrétnej osoby hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

Hasičom sa podarilo v nedeľu neskoro večer vytiahnuť z brehu Váhu chvostovú časť havarovaného vrtuľníka. Obávali sa znečistenia životného prostredia prevádzkovými kvapalinami a preto sa rozhodli už vo večerných hodinách konať. Pri odstraňovaní chvostovej časti vrtuľníka asistovala civilná ochrana. Vytiahli aj časť vrtuľníka, ktorá zostala v strede rieky.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy