Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zabil sa Martin (†15) kvôli učiteľke? Rodičia sú o tom presvedčení
Zdielať na

Zabil sa Martin (†15) kvôli učiteľke? Rodičia sú o tom presvedčení

ŽILINA / Rodičia Martina Klačka sa nevedia zmieriť s tým, ako pristupujú kompetentní ľudia k vyšetrovaniu okolností samovraždy ich syna. Pätnásťročný chlapec bol žiakom jednej žilinskej základnej školy. Pred rokom sa doma obesil. Údajne to bolo po konflikte, ktorý mal s učiteľkou v škole. Rodičia sa o tom dozvedeli od Maťových kamarátov a spolužiakov.

Kopol ho do hrude

Martin bol deviatak. Údajne už dlhší čas ho šikanoval jeden piatak. V osudný deň sa medzi nimi odohral incident, po ktorom mladší žiak zostal s vyrazeným dychom ležať na zemi. "Podľa informácií, ktoré máme od spolužiakov a kamarátov, tento žiak  dlhodobo provokoval nášho syna a ten ho kopol do hrude," hovorí Martinova mama.

Podľa slov mamy, Maťovi kamaráti povedali, čo sa dialo ďalej. Konflikt riešila učiteľka bez toho, aby zavolala rodičom. "Vraj mu nadávala, vyhrážala sa mu kriminálkou a políciou, že z neho nič nebude," pokračuje mama. Vraj mu nadávala ešte aj na hodine. Martin sa potom pobral preč zo školy. Opýtal sa kamarátov, či mu budú svedčiť, keď sa bude celá vec vyšetrovať. Išiel domov. Za krátky čas ho otec našiel mŕtveho. Maťo sa obesil. 

Učiteľka sa správala neprofesionálne

"Jednoznačne to bolo zo strany pedagógov neštandardné a neprofesionálne," hovorí otec mŕtveho Martina. "Môj názor je taký, že pokiaľ žiak príde do školy veselý, usmiaty a poobede odchádza s tým, že sa ide obesiť, tak niečo sa udiať muselo," hovorí primátor Žiliny Igor Choma.

Chlapci, ktorí tvrdia, že všetko videli, nemôžu hovoriť na kameru. Rodičia im to nedovolili. Rozprával však s nimi primátor. Deti mu opísali správanie učiteľky. "Z toho, čo tí chlapci povedali majú názor, že presne tak, ako vravíte, že učiteľka sa nesprávala tak ako mala," dodáva primátor.

Primátor Choma dodal, že toto je prípad, v ktorom magistrát nemôže konať. Je to  záležitosť, ktorou by sa mali zaoberať vyšetrovatelia polície.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy