Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Dobili ich tyčami, vyzliekli donaha a okradli o 1 400 eur
Zdielať na

Dobili ich tyčami, vyzliekli donaha a okradli o 1 400 eur

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Násilím ich natlačili do auta a odviezli na druhý koniec mesta. Tam ich vyzliekli donaha a bili viac ako hodinu. Potom ich opäť naložili do auta a vyhodili pred väznicou v Dubnici nad Váhom.

Prepad pripomínajúci mučenie zažili nedávno dvaja mladíci z Považskej Bystrice. Páchatelia ich okradli o 1400 eur, retiazku a zobrali im všetko oblečenie. Dobitých ich nechali o šiestej ráno na ulici. "Bál som sa život, nevedel som, čo sa bude ďalej diať. Bol to stres," hovorí jeden z poškodených Ivan Bysterský. Jeho kamarát Martin Čerňan dodáva: "Aj sa vyhrážali, že nás nožom dorežú, že nám zapália autá. Chceli sa cez nás vyhrážať našim rodinám."

Nahí stáli vonku pri mínus 14 stupňoch

Páchatelia prepadli mladíkov a po krátkej bitke ich donútili nastúpiť do auta. Martin Čerňan: "Neustále sa nám vyhrážali, zamkli nás do auta, bili nás." Ivan Bysterský: "Viezli nás v aute, ani sme nevedeli, kam nás vezú, nič. Potom sme sa zrazu ocitli pred nejakou garážou."

Páchatelia boli čoraz zúrivejší. Oboch mladíkov bili ako zmyslov zbavení. Poškodení sa museli vyzliecť donaha. "Tam nás nechali vyše hodiny stáť úplne holých. Neustále nás bili," opisuje nepekný zážitok Martin Čerňan. "Bolo mínus štrnásť stupňov alebo koľko vlastne, keď sme tam boli," naráža na fakt, v akej treskúcej zime stáli nahí v mraze Ivan Bysterský. "Poškodeným následne vzali všetko oblečenie, mobilný telefón, striebornú retiazku a 1400 eur," informuje hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Elena Antalová.

Páchateľom hrozí 8 rokov 

Útočníci ich dokonca bili tyčami. Mučili ich viac ako hodinu. Potom ich nahých naložili do auta. Martin Čerňan: "Odviezli nás pred dubnickú basu, tam nás vysadili a odišli." Ivan Bysterský: "Bundy nám zobrali, všetko vlastne, takže my sme nič nemali." Útočníci potom ušli na aute. Prípadu sa okamžite ujali trenčianski kriminalisti. Tí po páchateľoch pátrali 24 hodín denne. Nakoniec boli úspešní.

Hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Elena Antalová: "Policajný vyšetrovateľ obvinil dvoch mužov vo veku 22 a 36 rokov zo zločinu lúpeže a z prečinu obmedzovania osobnej slobody spáchaného formou spolupáchateľstva." Obaja skončili vo väzbe a hrozí im osem rokov za mrežami.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Páchateľ_policajti_policajné_auto

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy