Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Obchodníci sa boja rabovačiek! Drzosť zlodejov graduje
Zdielať na

Obchodníci sa boja rabovačiek! Drzosť zlodejov graduje

Obchodníci na juhu Banskobystrického kraja sa boja návratu udalostí z roku 2004, kedy ľudia z osád hromadne rabovali v obchodoch. Jeden podnikateľ, ktorý vlastní viacero potravín, hovorí, že sa rabovačky dejú aj dnes, len menej okato.

Mal to dobre vyšpekulované...

Zákazník sa tváril, že do obchodu prišiel s cieľom nakúpiť! Aj nakúpil, potom ale bez zaplatenia utiekol. "Najskôr si vypýtal tašku, tak som mu ju dala a potom si vypýtal toaletný papier," hovorí predavačka Katarína Popeckóová. Muž vedel, prečo si pýta, práve toaletný papier. Ten je totiž na druhom konci potravín. Kým sa predavačka dostala k "toaleťákom", zákazník využil príležitosť a zdrhol! "Vybehol, utiekol aj s nákupom bez zaplatenia," hovorí predavačka Katarína Popeckóová.

Obavy obchodníkov vzrastajú

Nákup mohol byť tak, do desiatich eur. Predavačku a majiteľa obchodu netrápi tých pár eur, ale to, že podobné nákupy sa množia! "Veľmi sa bojím, že tu na okolí bude problém s Rómami," s obavami vzdychá Imrich Molnár, majiteľ sieti obchodov. Na strane druhej chápe aj situáciu toho, kto takto "nakúpi" "Žijú v strašnej chudobe a nemajú čo dať do úst! Nebudú vidieť iné východisko, iba zobrať tovar," dodáva Imrich Molnár a pokračuje "Čím ďalej, tým to bude horšie!"

Voči krádežiam sú bezradní

Majiteľ obchodu prípad nahlásil aj polícií. Chce tým dosiahnuť, aby sa podobní klienti v jeho obchode už viac nezastavili. "Polícia túto vec preveruje ako priestupok proti majektu," konštatuje Mária Faltányiová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici. "Na kolenách prosím politikov, aby o tom premýšľali, lebo zanedlho to bude katastrofa," bedáka Imrich Molnár, majiteľ sieti obchodov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy