Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Vlak IC sa zrazil s posypovým autom! Rušňovodič (†50) neprežil
Zdielať na

Vlak IC sa zrazil s posypovým autom! Rušňovodič (†50) neprežil

Krátko pred deviatou hodinou v stredu večer došlo na železničnom priecestí Liptovský Mikuláš - Liptovský Hrádok k veľkej tragédii. Vlak Intercity Kriváň sa tu totiž zrazil s posypovým autom! 50-ročného rušňovodiča z Trebišova museli zo zdemolovaného rušňa vyslobodzovať hasiči, zraneniam podľahol a na mieste bol mŕtvy.

Boli ste pri tom? Pošlite nám foto či video. Ďakujeme!

Vodič bežal rýchliku oproti

Podľa informácií žilinskej policajnej hovorkyne Jany Balogovej smeroval práve vlak IC 507 z Bratislavy do Košíc, keď došlo v okrese Liptovský Mikuláš na chránenom priecestí s cestou III. triedy ku kolízii.Za volantom nákladného vozidla sedel 55-ročný vodič.

"Posýpaciemu autu údajne zlyhal motor, zostal stáť na priecestí železničnom medzi závorami. Ľudia sa snažili ho odtiaľ ešte dostať, ale nedalo sa s autom pohnúť. Vodič dokonca bežal vlaku oproti a kýval mu, ale márne. Podľa cestujúcich nepoužil rýchlobrzdu," informovala priamo z miesta nehody aj reportérka Veronika Daubnerová. K nehode došlo krátko pred deviatou večer.

Rušeň zdemolovaný, rušňovodič mŕtvy

Podľa našich informácií ostal po zrážke rušňovodič zakliesnený a stlačený v kabíne, rušeň bol úplne zdemolovaný a rovnako zničené bolo aj posýpacie auto. "Roztrhlo ho na dva kusy. Ani vodič auta ani cestujúci sa nezranili. No hasiči museli vyťahovať rušňovodiča a ten bol na mieste mŕtvy," dodáva Daubnerová. 50-ročný muž z Trebišova zomrel na mieste.

Cestujúcich z miesta odvážali privolané náhradné autobusy. Na miesto dorazili aj hasičské jednotky zo Žiliny s ťažkou technikou, s ktorou sa snažili odpratať rozlomené časti auta. Doprava bola v mieste nehody v oboch smeroch prerušená. Došlo tiež k odpojeniu vysokého napätia na trakčnom vedení.

Presmerovaná doprava

"Hmotná škoda na vlakovej súprave je odhadnutá na asi 70 000 eur, na posypovom vozidle asi 10 000 eur.  V dôsledku dopravnej nehody bola na oboch koľajach zastavená železničná doprava do pol tretej ráno dnešného dňa, kedy bola doprava v uvedenom úseku presmerovaná na 1. traťovú koľaj. Prípad prevzal vyšetrovateľ, ktorý už začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia," informovala ďalej Balogová.

Na mieste boli prítomní znalec z odboru dopravy, inšpektori bezpečnosti železničnej dopravy. Okolnosti nešťastia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Viac informácií nájdete aj v dnešných KRIMI presne o 19-tej!

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy