Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Červenka sa zase vyfarbil. Za nehodu opäť za mreže
Zdielať na

Červenka sa zase vyfarbil. Za nehodu opäť za mreže

Roman Červenka, známy najmä útekom policajtom cez okno v nemocnici, sa pravdepodobne nevyhne väzeniu. Okresný súd Bratislava III ho v stredu uznal vinným z dvoch trestných činov, ktorých sa dopustil vlani pri autonehode.

Keďže bol v tom čase v podmienke po prepustení z väzenia, malo by ho teraz čakať odpykanie si zvyšku dávnejšieho trestu, čo je približne osemnásť mesiacov. Ďalších osemnásť mesiacov má stráviť za mrežami podľa dnešného verdiktu súdu.

Vypil si a havaroval

Súd uznal Romana Červenku vinného z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a neposkytnutia pomoci v súvislosti s autonehodou, ktorá sa stala pred rokom v Bratislave. Podľa obžaloby vtedy opitý Červenka nabúral so Škodou Octavia so luxusného BMW.

Po nehode podľa svedkov utekal, no jeden z okoloidúcich vodičov, policajt mimo služby, ho dobehol. Ako uviedol svedok vo svojej výpovedi ešte počas prípravného konania, Roman Červenka na neho kričal: "Daj mi pokoj, ja som v podmienke, nevidel si ma."

Červenka na pojednávaní nebol

Červenka na hlavnom pojednávaní nebol, dal však súhlas, aby sa konalo v jeho neprítomnosti. Nevypočul si tak verdikt súdu, podľa ktorého pôjde za oba skutky na osemnásť mesiacov do väzenia so stredným stupňom stráženia. Navyše mu súd udelil zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na 36 mesiacov. Tento rozsudok nie je zatiaľ právoplatný. "Či bude s týmto trestom môj klient spokojný, to sa vyjadriť neviem. Zatiaľ o tomto treste nevie," povedal po skončení pojednávania Červenkov obhajca Dušan Daňový.

Podľa sudcu bolo priznanie obžalovaného poľahčujúcou okolnosťou, naopak, priťažilo mu to, že bol viackrát súdne trestaný. Prokurátorka žiadala trest v hornej polovici trestnej sadzby, ktorá bola v tomto prípade nula až tri roky. Po vynesení rozsudku sa prokurátorka vzdala možnosti odvolať sa.

Namerali mu 1,4 promile

Najznámejší slovenský utečenec Roman Červenka sa mal opäť pokúsiť o útek pred policajtmi. Dostupné informácie z dôveryhodných policajných zdrojov nasvedčujú tomu, že havaroval. A to v bratislavskej časti Vajnory. Z miesta činu chcel utiecť. V dychu mal mať takmer 1,4 promile alkoholu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy