Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
VIDEO. Na Dunaji sa potápa nákladný čln, má dve diery!
Zdielať na

VIDEO. Na Dunaji sa potápa nákladný čln, má dve diery!

80 / metrová nákladná loď plná železnej rudy sa začala v stredu pred piatou hodinou ráno potápať pri bratislavskom Vlčom hrdle. Hasiči okamžite vyrazili na miesto a snažili sa odčerpať vodu a zaplátať diery, ktoré vznikli zo zatiaľ nezistených dôvodov.... Podľa našich informácií nedošlo k žiadnym zraneniam!

Loď sa potápala v bratislavskej lodenici

"Na výpomoc vyrazili o 4:44 ráno potápajúcemu sa nákladnému člnu asi 80 metrov dlhému hasičské jednotky, ktoré sa snažia vodu odčerpať. Nikto zranený nebol," informovala hovorkyňa Prezídia HaZZ Silvia Jančovičová.

Železná ruda by sa mala z lode prekladať, aby sa na Dunaji zabránilo jej potopeniu. Stať sa tak má po presune z lodenice prístavu Bratislava do prístavu Pálenisko. Následne má byť zistený rozsah poškodenia plavidla.

Dve diery v lodi

"Ide o rakúsku loď, ktorá má v trupe dve diery z neznámeho dôvodu. Už hodiny sa ju snažia hasiči zaplátať, aby nedošlo k potopeniu lode. Tá sa začala potápať priamo v bratislavskej nákladnej lodenici," potvrdil priamo z miesta nehody reportér Rasťo Striško.

"Momentálne sú na mieste špecialisti, ktorí sa snažia situáciu vyriešiť tak, aby mohli s loďou ďalej manipulovať. Odčerpáva sa z nej aj palivo, aby neznečistilo Dunaj." Situáciu na mieste rieši Štátna plavebná správa. Podľa ŠPS z plavidla žiadne pohonné látky neunikli.

Viac informácií sa dozviete v dnešných Novinách o 12-tej!

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy