Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragédia na Kuchajde. V mínusových teplotách sa utopil človek
Zdielať na

Tragédia na Kuchajde. V mínusových teplotách sa utopil človek

Bratislavská Kuchajda je najmä v lete tragickým miestom. Štatistiky množstva utopených sa každoročne smutne zvyšujú. Osudnou sa stala aj pre muža, ktorý sa utopil minulý mrazivý večer. A to len neďaleko brehu! Preboril sa pod ním tenký ľad. Svedkovia hovoria o prítomnosti ďalšej osoby...

Telo našli pod ľadom

Pod mužom sa pravdepodobne prepadol tenký ľad neďaleko od brehu. Záchranári prišli k bratislavskému jazeru Kuchajda krátko pred ôsmou hodinou večer. Dostali hlásenie, že sa tam topí jeden muž. Keď dorazili na miesto, jeho telo už ležalo pod ľadom asi 10 metrov od brehu. K diere na ľadovej ploche smerovali aj jeho stopy.

Nedokázali mu pomôcť

V tej chvíli nastúpili do akcie potápači a pri mínus troch stupňoch a takmer nulovej viditeľnosti ho museli nájsť len pohmatom. Následne ho na brehu ďalších 15 minút oživovali záchranári, no márne - pomôcť mu už nedokázali. Zatiaľ nie je zrejmé, čo muža na ľad priviedlo. Jazero je totiž zamrznuté len na okrajoch. Pitva ukáže, či utopený nebol pod vplyvom alkoholu, prípadne či nemal zdravotné problémy.

Nebol vraj sám

Svedkovia videli muža, ako sa popri vode prechádza ešte s jednou osobou. Tu sa však výpovede rôznia. Jedni hovoria, že to bolo dieťa, ďalší, že žena. V každom prípade, po hodine pátrania vo vode nikoho ďalšieho potápači nenašli.  

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

    

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy