Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na Kuchajde sa utopila žena (†59), v Rusovciach muž (†51)
Zdielať na

Na Kuchajde sa utopila žena (†59), v Rusovciach muž (†51)

Extrémne vysoké teploty si už pomaly ale iste žiadajú svoju daň. Tú najvyššiu. Na bratislavskej Kuchajde oživovali záchranári 59-ročnú ženu, ktorú našli neďaleko pobrežia. Na druhej strane mesta, v Rusovskom jazere sa zase topil 51-ročný muž. Nepomohol ani rýchly zásah záchranárov... Viac prezradí reportérka Silvia Mračnová.

Žena vraj nemala ťažkosti. Až zrazu...

Podľa svedkov sa žena na jazero v bratislavskom Novom meste prišla kúpať sama. Najskôr sa dlhšiu dobu opaľovala na brehu, potom vošla do vody. Vraj nemala žiadne ťažkosti. Asi 20 metrov od brehu ju však zazreli na hladine, ako nehybne leží tvárou dolu.

"Začali kričať, že tam niekto je pod vodou a plavčík skočil a vytiahol tú pani," popisuje svedok. "Hneď, ako som pani zbadal ležať na vode, bola dole hlavou, sme ju vytiahli na breh a začali oživovať," popisuje plavčík.

Bratislavčanku však oživovali 20 minút. Nakoniec sa im to podarilo a ženu na nosidlách urýchlene preniesli do sanitky. Tu museli v resuscitácii pokračovať, no po prevoze do nemocnice napokon žena zomrela.

V Rusovciach sa utopil muž

Počas toho bojovali záchranári presne na druhom konci mesta o život ďalšieho človeka. 51-ročný muž z Považia sa totiž topil v Rusovciach. Ani jemu však už pomôcť nedokázali.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy