Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Psychiatrický pacient (30) zaútočil na policajtov so sekerou
Zdielať na

Psychiatrický pacient (30) zaútočil na policajtov so sekerou

V obci Horné Obdokovce útočil sekerou na policajnú hliadku muž, ktorý mal súdom nariadenú liečbu v psychiatrickej nemocnici. Jeden policajt na neho viackrát vystrelil a zasiahol útočníka do nohy.

Mal nastúpiť na psychiatrické liečenie

Susedia nám potvrdili, že krátko po tom, ako prišla na miesto policajná hliadka, počuli výstrel. Hliadka hľadala 30-ročného Petra, ktorý odmietal nastúpiť na psychiatrické liečenie. Súd mu nariadil liečenie. Peter bol podozrivý, že namaľoval stovky hákových krížov, ktoré sú na stromoch v okolí jeho dediny.

"Po tomto mužovi bolo vyhlásené pátranie pre trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia nakoľko mal súdom nariadené ochranné liečenie, ktoré nevykonával," potvrdila nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

V okolí dediny maľoval hákové kríže

Pre hákové kríže Petra vyšetrovala polícia už dlhší čas. V minulosti sa už raz stalo, že keď ho prišli v tejto súvislosti vypočúvať, zaútočil na hliadku. Vtedy mu sudca nariadil psychiatrickú liečbu v nemocnici.

Teraz sa útok zopakoval, ale situácia bola oveľa dramatickejšia. Peter mal útočiť sekerou, a tak policajt použil služobnú zbraň a trikrát mu strelil do nohy. "V tomto prípade už vyšetrovateľka začala trestné stíhanie pre trestný čin útoku na verejného činiteľa," doplnila Čuháková.

Petrovi hrozí trest až na osem rokov väzenia. Keďže má ale vážnu psychickú poruchu, je otázne, či bude môcť nastúpiť do výkonu trestu alebo pôjde do psychiatrickej nemocnice. Zásah hliadky prešetruje inšpekcia ministerstva vnútra.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy