Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Anjel smrti pred súdom. Padne rozsudok?
Zdielať na

Anjel smrti pred súdom. Padne rozsudok?

Dnes na jednom z bratislavských súdov prebieha pojednávanie s takzvaným Anjelom smrti. Obžaloba kladie mladému ošetrovateľovi z Kramárov za vinu, že liekmi zavraždil jednu z pacientok.

Prípad ošetrovateľa Jaroslava Dobiáša sa ťahá už rok. Ak by rozsudok padol práve dnes, bolo by to na jednej strane symbolické a na strane druhej by sa tento prípad zapísal medzi tie, ktoré naše súdy uzavreli pomerne rýchlo.

Pacientku zabil liekmi

Ošetrovateľ z Kramárov je mediálne známy pod prezývkou Anjel smrti. Podľa obžaloby totiž usmrtil pacientku Ľuboslavu Sečovú kombináciou takých liekov, ktoré u nej vyvolali zlyhanie organizmu. Dobiáš sa najprv k vražde priznal, neskôr ale zmenil výpoveď a začal tvrdiť, že z jeho strany došlo len k fatálnemu omylu, no určite nemal úmysel nikomu ublížiť.

Má na svedomí aj iných?

Jeden zo svedkov kauze dokonca tvrdil, že ošetrovateľ sa mu priznal k desiatkam podobných skutkov, to sa ale nikdy nepodarilo dokázať. Obhajoba teraz navrhuje vypočuť posledných svedkov – sestričku a  lekára z Kramárov, ktorí by mali vysvetliť pomery na oddelení a teda aj to, že takýto spôsob vraždenia by bol nereálny.

        

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy