Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Anjel smrti za mreže ísť nechce...
Zdielať na

Anjel smrti za mreže ísť nechce...

Bojuje všetkými prostriedkami. Ošetrovateľ, ktorého médiá označujú ako "anjela smrti", chce za každú cenu dokázať, že dôchodkyňu v nemocnici usmrtil nešťastnou náhodou. Aj keď mal včera v ostro sledovanej kauze padnúť rozsudok, obžalovaný Jaroslav Dobiáš navrhol nových svedkov a pred súdom uspel.

Zmenil výpoveď

Podľa prokuratúry jej ich úmyselne podal mladý ošetrovateľ Jaroslav Dobiáš. Ten sa najprv síce priznal, potom však začal tvrdiť, že látky len nechtiac zamenil. Jeho obhajca chce vypočuť ešte dvoch svedkov – lekára a sestričku z ÁR0, kde Dobiáš pracoval.

Sľubuje si od nich, že vyvrátia svedectvo muža, ktorý tvrdí, že ošetrovateľ sa mu priznal. Napríklad aj s tým, že na Kramároch sa nebál vraždiť, lebo telá odtiaľ šli na kremáciu. "Akým spôsobom mohol môj klient vedieť, kto bude spopolnený?,"pýta sa Dobiášov obhajca Milan Menyhart.

Rozsudok padne až v januári

Ďalším nezmyslom má byť tvrdenie, že Dobiáš sa zabával tým, že pacientom dával lieky na pomočovanie. Podľa neho totiž na ÁRO mali len katétre a pomočovať sa nemohli.

"To sú absurdné veci, ktoré musí lekár alebo sestrička vyvrátiť, proste tie pomery na oddelení," mieni obhajca Milan Menyhart"Z môjho pohľadu boli vypočutí všetci svedkovia, bolo vykonané celé dokazovanie navrhované obžalobou,"  konštatuje prokurátorka Iveta Kopčová.

Rozsudok v kauze takzvaného "anjela smrti" tak bude známy najskôr až v januári budúceho roka. Vtedy by mali totiž vypovedať definitívne poslední svedkovia a zaznieť by mali aj záverečné reči.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy