Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Anjel smrti (29) mal podľa svedka zabiť až 60 ľudí
Zdielať na

Anjel smrti (29) mal podľa svedka zabiť až 60 ľudí

Na bratislavskom súde opäť ožila kauza bývalého zdravotníka Jaroslava Dobiáša alias Anjela smrti. Ten podľa obžaloby zavraždil 63-ročnú pacientku v nemocnici na Kramároch, ktorej pichol injekciu smrti. Dobiáš ale vinu odmieta, s tým že išlo o omyl. Škrt v plánoch mu však urobil nečakaný svedok. Ten tvrdil, že viac ľudí zabil už len nórsky masový vrah Breivik.

Mal zabiť 60 ľudí

Bývalý Dobiášov spolupacient vo väzenskej nemocnici v Trenčíne na súde totálne rozvíril hladinu. Okrem toho obhajcovi aj obžalovanému spôsobil úplný šok. Tvrdil, že anjel smrti sa mu sám priznal, že zabil 60 pacientov - 40 v Trenčianskej nemocnici a 20 na bratislavských Kramároch. Dodal, že mu pritom nechýbal úsmev na tvári. 29-ročný Jaroslav Dobiáš ale trvá na svojom.

Nešťastný omyl?

V prípravnom konaní tvrdil, že Ľuboslave Sečovej chcel pomôcť v utrpení. Od začiatku procesu však náhle zmenil názor a stavia na tom, že ide o nešťastný omyl. To by ale išlo o zabitie z nedbanlivosti, za čo sú oveľa nižšie sadzby.

Kamarátka tvrdí niečo iné

Proti nemu však ide aj výpoveď kľúčovej svedkyne, s ktorou je prokuratúra tiež nadmieru spokojná. Ide o Dobiášovu kamarátku Janu z Michaloviec, ktorej všetko prezradil. Tá to oznámila na polícii, ktorá okamžite konala a obžalovaného Jaroslava, vzala do väzby. V nej je doteraz.

Jana, svoju výpoveď z prípravného konania potvrdila. Ona ale uviedla, že zabil 45 pacientov. Dobiáš sa na poslednom pojednávaní  manželovi obete ospravedlnil. Vdovec ale chce od neho odškodnenie, ktorého výšku zatiaľ neupresnil.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy