Polojasno
21°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Kauza turecký kamión. Korunného svedka chrániť nebudeme!
Zdielať na

Kauza turecký kamión. Korunného svedka chrániť nebudeme!

V známej kauze "Turecký kamión" vyšli na povrch ďalšie skutočnosti. Po našom odhalení, že v prípade trvalej ochrany svedka a jeho rodiny došlo k situácii, že svedok s manželkou z ochrany dobrovoľne vystúpili, sa prípadom začal zaoberať priamo policajný prezident Tibor Gašpar. O ochrane životov troch ľudí nakoniec opäť rozhodovala špeciálna komisia.

Stretli sa s policajným prezidentom

V známej kauze "Turecký kamión" vystupoval ako korunný svedok. Teraz však tento muž pokojne spávať nemôže.  Z ochrany svedka, ktorú mu poskytlo Slovensko pred balkánskym gangom, vystúpil aj s manželkou.

Pre zistenia TV JOJ, že v ochrane došlo k porušeniu pravidiel zo strany svedka pre nečinnosť chrániacich policajtov, do prípadu vstúpil prezident polície. TV JOJ sprostredkovala stretnutie manželky korunného svedka priamo s prezidentom.

Zasadla špeciálna komisia...

Ten si vypočul ich dôvody, prečo prvotnú ochranu opustili. Pre závažnosť problému koncom roka zasadla špeciálna komisia opäť. Výsledok rozhodovania o opätovnom chránení rodiny v ohrození, samotní rodičia malého chlapčeka ešte oficiálne nevedia. Rozhodnutie komisie ale predpokladajú.

"Oficiálne to ešte nemáme. Viem, že komisia nerozhodne v náš prospech. Dúfame ale s manželkou, že pre úrady je dôležitejší ľudský život! Ak nie, zvažujeme, že odcestujeme zo Slovenska do bezpečia sami," hovorí korunný svedok.

Podľa našich informácií koncom roka špeciálna komisia rozhodla, že svedka, jeho manželku a ich 4 ročného chlapčeka do ochrany Slovensko opäť nevezme. Nepochopiteľné rozhodnutie znásobuje fakt, že za chránenie rodiny boli v komisii zástupcovia ministerstva vnútra aj generálnej prokuratúry. Kľúčové nie, malo padnúť zo strany ministerstva spravodlivosti.   

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy