Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Paradox na Slovensku? Balkánsky gang na súde a korunný svedok bez ochrany
Zdielať na

Paradox na Slovensku? Balkánsky gang na súde a korunný svedok bez ochrany

Korunný svedok v kauze "Turecký kamión" sa po začatí súdneho procesu ešte viac obáva o život svojho len 4-ročného dieťaťa a manželky. O probléme s jeho ochranou sme informovali priamo policajného prezidenta. A ten k prípadu zaujal ďalšie zásadné stanovisko...

Policajný prezident už vec rieši...

Svojou výpoveďou v prebiehajúcom súdnom konaní môže pomôcť dostať za mreže členov balkánskeho gangu pašerákov drog a zbraní. Preto je korunným svedkom. Čo je však zvláštne, polícia ho nechráni a komisia ho odmieta dať pod ochranu. Vraj preto, že s rodinou zásadne porušili pravidlá ich prvotnej policajnej ochrany.

Podľa svedka je v tom však prístup samotnej polície. A práve o tom, čo sa stalo v ochrane tohto svedka, sa už intenzívne zaujíma prezident polície Tibor Gašpar. "Bol som oboznámený so všetkými informáciami, ktoré súvisia s danou vecou, vrátane útvaru, ktorý sa staral o ochranu. Ochrana bola ukončená predovšetkým preto, že neboli dodržiavané všetky pravidlá ochrany a to dosť zásadným spôsobom a to bol dôvod prečo rozhodla komisia nesúhlasne o opätovnom vzatí do ochrany," komentoval Gašpar.

Súd prebieha, svedok bez ochrany

Na trnavskom súde však proces už začal a práve preto sa strach korunného svedka o život 4-ročného synčeka a manželky znásobil. Časť gangu je totiž stále na slobode a polícia o ňom nemá žiadne konkrétne informácie. Prezident polície pre TV JOJ potvrdil, že ochranu svedka v tomto štádiu vníma ako dôležitú. Chce preto prehodnotiť postoj komisie, ktoré žiadosť svedka o opätovný vstup do programu na ochranu svedkov pred niekoľkým dňami zamietla.

Ak by predsa došlo k opätovnému chráneniu korunného svedka a jeho rodiny, tak výlučne za podmienky, že rodina už dohodnuté bezpečnostné pravidlá ochrany neporuší...

Téme sa venuje Rasťo Striško. Spojte sa s ním cez profil na facebooku.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy