Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Korunný svedok sa bojí. Štát totiž nesplnil to, čo mu sľúbil
Zdielať na

Korunný svedok sa bojí. Štát totiž nesplnil to, čo mu sľúbil

Muž, ktorý pomohol našej polícii dolapiť členov jedného z najobávanejších drogových gangov v Európe, nemá žiadnu ochranu polície. Tomuto korunnému svedkovi, ktorého banditi chceli zavraždiť pri pašeráckej akcii známej ako "Turecký kamión" štát nesplnil to, čo mu úrady nasľubovali.

Vystúpili z programu ochrany svedkov

Absurdné je aj to, že balkánski zabijaci vedia, kde aktuálne býva s manželkou aj s ich malým dieťaťom. Rodina, ktorej sa mafiáni vyhrážajú, je v neustálom kontakte s našim reportérom z Novín, Rasťom Striškom.

Tvár korunného svedka vám pre zachovanie jeho bezpečnosti celkom logicky neukážeme. Jeho manželka aj on dobrovoľne vystúpili z programu na ochranu svedkov. Napriek tomu sa stále obávajú aj o život ich 4-ročného chlapčeka.

Obyčajná bytovka v Lamači

Tento muž bol v zločineckej bande, ktorá chcela pašovať do Turecka chemikáliu na výrobu heroínu. Bol takzvaným logistom. Všetko, čo robil, robil po dohode s tajnou službou a políciou. Ohrozil svoj život a život svojej rodiny. Úspech z čiastočného rozbitia gangu zožala naša polícia a prokuratúra. A ochrana tohto svedka sa skončila tak, že ho štát umiestnil do obyčajnej bytovky v bratislavskom Lamači.

Prezident Gašpar sa na to pozrie

Prečo ich polícia momentálne nechráni, tak o to sa zaujíma na náš podnet aj samotný prezident policajného zboru Tibor Gašpar. Hovorí: "Je potrebné, aby som sa ešte oboznámil s informáciami, ktoré súvisia s inými útvarmi zainteresovanmi na celej veci a potom budem vedieť zaujať objektívnejšie stanovisko."

Súdny proces s obávanými zabijakmi sa začína už zajtra. "Teraz som von z ochrany, ja pôjdem teraz na súd a nie je problém, že na ten súd nemusím ani prísť...," naznačuje veľavravne korunný svedok.

Téme sa venuje Rasťo Striško. Spojte sa s ním cez profil na facebooku.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy