Jasno
15°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Kauza turecký kamión. Na súde aj dvaja Slovinci
Zdielať na

Kauza turecký kamión. Na súde aj dvaja Slovinci

Kontroverzne známa kauza s tureckým kamiónom takmer po dvoch rokoch smeruje do svojej cieľovej stanice. Cudzinci, ktorí čelia stíhaniu pre obchodovanie s drogami a zbraňami, sa už čoskoro postavia pred súd.

Bez vedomia viezol drogy

Český vodič Zdeněk Pekara strávil vianočné sviatky 2010 v tureckom väzení, potom čo jeho kamión zadržala tamojšia polícia. Nákladiak viezol bez vedomia majiteľa prekurzor na výrobu drog, ktorý si mal objednať zahraničný gang. Slovenská polícia túto kontrolovanú zásielku sledovala.

Na súde aj Slovinci

Do obchodu bolo zapletených viac cudzincov, nie všetkých sa ale podarilo stotožniť. "Išlo o nadnárodnú organizovanú skupinu. Zaoberala sa aj drogovou trestnou činnosťou a nelegálnym obchodom so zbraňami," informoval prezident Policajného zboru Tibor Gašpar. Dvoch mužov pochádzajúcich zo Slovinska už začiatkom decembra čaká proces na Okresnom súde v Trnave. Sebastijan M. čelí stíhaniu pre nedovolenú výrobu omamných a psychotropných látok. Hrozí mu trest 20 - 25 rokov alebo doživotie. Druhý muž Alen Ž. je obžalovaný za nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami. Hrozí mu 3 - 8 rokov za mrežami.

"V uvedenej trestnej veci je viacero nezrovnalostí, k čomu sa však teraz nebudem vyjadrovať, nakoľko uvedené skutočnosti budú predmetom dokazovania na hlavnom pojednávaní,“ povedal obhajca Sebastijana M. Matej Csenky.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy