Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Prezidentská amnestia. Čo budú robiť väzni na slobode?
Zdielať na

Prezidentská amnestia. Čo budú robiť väzni na slobode?

Prezident Ivan Gašparovič verí, že odsúdení, ktorí sa udelením amnestie dostali z výkonu trestu na slobodu si jeho prezidentské gesto zoberú k srdcu a viac sa do väzenia už vrátiť nebudú musieť. Udelené amnestie v rozsahu stoviek odsúdených však skomplikujú môžno prácu štátnym úradníkom. Mnoho prepustených totiž zostalo bez práce a taktiež aj bez domova.

Tí z prepustených väzňom, ktorým tresty život na slobode vôbec neskomplikovali sú pokojní a určite spokojní. Koľko ľudí so stoviek odsúdených, ktorým prezident daroval slobodu však naďalej zostane na starosť štátu, úrady zatiaľ len očakávajú. 

Verejnosť nemá dôvod na pohoršovanie

"Prezident je presvedčený že rozsah amnestie, ktorá sa týkala niekoľkých stoviek odsúdených a väznených občanov Slovenskej republiky neprekročila medze, ktoré by zdôvodňovali alebo umožňovali verejnosť sa pohoršovať," uviedol hovorca prezidenta Marek Trubač.

Žiadni nebezpeční zločinci

Podľa prezidenta sú ním udelené amnestie gestom pre samotných odsúdených. Dúfa, že sa trestov poučili a budú si jeho rozhodnutie naozaj vážiť. S rozsahom jeho udelených amnestií je údajne spokojní. Hlava štátu svojimi gestom určite neprepustila na slobodu žiadnych nebezpečných zločincov.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy