Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Nepoučiteľní. Kradli 7 hodín po amnestii!
Zdielať na

Nepoučiteľní. Kradli 7 hodín po amnestii!

Neuveriteľného činu sa dopustili 27-roční väzni, ktorým bola udelená amnestia. Len pár hodín po tom, ako opustili brány väznice opäť kradli. Ich drzosť a nepoučiteľnosť je značná, čo sa však o ich zlodejskej šikovnosti povedať nedá. Aj s lupom ich chytili a poslali tam, odkiaľ prišli – naspäť do väzenia.

Ukradli 2500 Kč

Svoje cely vo Valdiciach opustili väzni v stredu okolo jedenástej večer. Podľa svedkov odišli odtiaľ pešo do Jičína, kde popíjali celú noc v rôznych podnikoch. Jeden z nich sa stal ráno okolo šiestej miestom trestného činu. Nadránom skončili v nonstop herni v Novém Měste v Jičíne. Z tej neskôr odišli, no o chvíľu sa  jeden z trestancov vrátil a okradol barmana o 2500 českých korún.

Chytili ich po 200 m

Ďaleko sa však zločinci nedostali. Bolo to doslova pár metrov – konkrétne 200 a chytili ich policajti. Úspešnej akcii zrejme dopomohla rýchla reakcia barmana herne, ako aj podnapitý stav mužov. Momentálne sa rieši tento čin ako priestupok. Mladíci sú však podozriví aj z vlámania do auta, za čo by sa za mreže vrátili na ďalšie dva roky. Polícia prípad vyšetruje.

Podobné prípady u nás

Podobné prípady, keď väzni tesne po prepustení pokračovali v trestnej činnosti, sa objavili aj na Slovensku. V jednom prípade sa trestanec vybral na nákupy, no bez platenia. Bývalý väzeň kradol v dvoch nákupných centrách. Policajti muža teda opätovne riešia. Najviac väzňov prepustili v žilinskom kraji 237. v trnavskom 128 a v košickom 121. Polícia monitorovala bezpečnostnú situáciu.

Vyhrážal sa zabitím

V ďalšom prípade zo Slovenska sa muž vyhrážal svojej bývalej žene a jej priateľovi, že ich zabije. Krátko po vyčíňaní ho zadržal vyšetrovateľ a obvinil z prečinu porušovania domovej slobody a prečinu nebezpečného vyhrážania. V tzv. superrýchlom konaní vyšetrovateľ spracoval podnet pre prokurátora na podanie obžaloby.

Téme sa venoval David Mimra. Spojte sa s ním cez profil na Facebooku!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy