Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Najhoršie Vianoce. Rodine z Vígľaša vyhorel dom, otec stratil prácu
Zdielať na

Najhoršie Vianoce. Rodine z Vígľaša vyhorel dom, otec stratil prácu

Neuveriteľne smutný koniec roka prežíva rodina z Vígľaša. Rodičia, ktorí sa starajú o 14-ročnú zdravotne postihnutú dcérku Veroniku prišli pre požiar o časť domu. Navyše len krátko po návšteve kominára. Otec navyše prišiel o prácu. Dom je momentálne pre dym a sadze neobývateľný...

Steny čierne, nábytok nepoužiteľný

"Tu bola postieľka, periny. Muselo sa to chytiť od tej lišty... Robil som dcére autodráhu a počul som hore niečo praskať. Som bežal po hadicu, ale sa nedalo ísť ďalej pre ten dym," popísal hrozný večer otec rodiny Ján. Práve on si všimol požiar ako prvý.

Rodina stačila pred ohňom a smrtiacimi plameňmi vybehnúť na dvor. Vystrašenú dcérku Veroniku, amatérsku herečku v istom banskobystrickom divadle, poslali okamžite k príbuzným do Detvy. Sami sa pokúšali zachrániť, čo sa dalo. Spálňa im však vyhorela do tla. Steny sú čierne, nábytok nepoužiteľný.

Otec bez práce a s veľkými škodami

"Aj TV tam bolo, všetko je v čudu... Sme to prehliadli tam. Bohvie, v akom stave to bolo. Kedy to bolo stavané," myslí si otec. Tesne pred požiarom ich dom totiž navštívil kominár. Príčiny požiaru však ešte nie sú známe. Hasiči predbežne označili komín ako miesto, kde oheň zrejme vznikol.

Rodina má však za sebou nie veľmi dobrý rok. Otec prišiel pred sviatkami o prácu, oheň im narobil veľké škody. Tesne pred Silvestrom tak ostali odkázaní na pomoc príbuzných...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy