Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
V Lendaku vzbĺkol domček, Štefana (†42) našiel zhoreného brat
Zdielať na

V Lendaku vzbĺkol domček, Štefana (†42) našiel zhoreného brat

V nedeľu skoro ráno sa muž z Lendaku, okres Kežmarok, ponáhľal do práce. Zrazu zbadal, že u brata horí. Celý jeho dom bol v plameňoch. A brat nikde. Až keď pomohli miestni obyvatelia a dobrovoľní hasiči, 42-ročného Štefana našli. Ležal tesne za dverami horiaceho domu. Viac zisťovala reportérka Zuzana Pojedincová.

V dome si našiel zhoreného brata

"Ja som išiel ráno do roboty s autom. Pozeral som a tuná už dymí. Tak som vyskočil z auta, že idem otvoriť a už sa nedalo, lebo dnuka bol strašný oheň." Takto popisuje hororové ráno Ján. Práve on zavolal pomoc a práve on spolu s ďalšími miestnymi a dobrovoľnými hasičmi vytiahli zhorené telo už mŕtveho Štefana z domu.

Iróniou je, že Štefan je Jánov brat. Nedokázali mu však už pomôcť. Podľa našich informácií ležal na zemi v chodbe za dverami, miestni sú preto presvedčení, že sa snažil pred plameňmi ujsť. Nepodarilo sa. Horeli celý interiér a strecha, ktorá je celá z dreva. A tak hasičskí profesionáli z Kežmarku mali pri dohasovaní problémy.

Cigareta? Pec? Petrolejová lampa?

Podľa miestnych aj brata bol Štefan dobrým človekom a rád ľuďom pomáhal. Po rozvode žil v malom dome sám, no alkohol mu nebol cudzí. "On popíjal. Čo mal, tak vypil, no," hovorí brat Ján. Dom bol odpojený od elektriny aj od plynu, no Štefan vraj rád fajčil a údajne si svietil petrolejovou lampou či kúril v peci.

Čo však bolo príčinou požiaru, zatiaľ nie je známe. Prípadom sa ďalej budú zaoberať aj kežmarskí policajti. Na miesto dorazil aj súdny lekár a policajní vyšetrovatelia z kežmarskej kriminálky. Čo sa teda skutočne stalo, bude zrejme jasné o niekoľko dní.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy