Zatiahnuté
18°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Dozvuky policajnej žúrky. Ďalší policajti prídu o funkcie...
Zdielať na

Dozvuky policajnej žúrky. Ďalší policajti prídu o funkcie...

Takto pred Vianocami sa upratuje aj v Policajnom zbore. Po školení, ktoré si malo až 11 policajtov pomýliť s divokým žúrom, už ministerstvo začalo konať. Začiatkom decembra sme vás informovali, že o zamestnanie prídu traja z nich. Ďalšia trojica zaplatí nižšiu cenu. K poslednému novembrovému dňu ich nadriadení odvolali z funkcií.

Vysokopostavení funkcionári

Určite si spomínate na kauzu školenia Úradu hraničnej a cudzineckej polície v hoteli v Liptovskom Jáne. Policajti v službe si tu vypili a troch to podľa našich informácií má stať miesto. Ide pritom o vysoko postavených funkcionárov. Jeden z nich je riaditeľom oddelenia cudzineckej polície z Bratislavy. Ten mimochodom nafúkal údajne najviac spomedzi všetkých. Až 1 promile alkoholu...

Ďalší dvaja sú zase mužmi zákona v Prešove. Konkrétne ide o zástupcu riaditeľa oddelenia cudzineckej polície a referenta z tej istej budovy. Jeden má na krku hypotéku, doma deti a ak by sa na školení nestalo nič, mohol nastúpiť o niekoľko mesiacov do výsluhového dôchodku. Druhý zase čakal na povýšenie.

Všetci traja nafúkali vysoko nad hranicu 0,3 promile! Prezídium nám tieto informácie oficiálne potvrdilo. "U troch príslušníkov Policajného zboru bolo zo strany nadriadených začaté konanie vo veci ich prepustenia," informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Ďalší traja policajti odvolaní

Dozvuky z Liptovského Jána však musia znášať aj ďalší členovia Úradu. Voči zvyšným 8 mužom sa už začalo disciplinárne konanie. Traja z nich boli odvolaní zo svojich funkcií. Podľa našich informácií malo ísť takisto o riadiacich pracovníkov na rôznych oddeleniach Úradu hraničnej a cudzineckej polície. Od 1. decembra boli všetci traja preradení na nižšie pozície.

Konkrétne išlo o riaditeľa útvaru policajného zaistenia pre cudzincov v Medveďove, zástupca oddelenia hraničnej kontroly Vyšné Nemecké a vedúci zmeny oddelenia cudzineckej polície z Bratislavy.

"Všetky riadiace funkcie na základných útvaroch Policajného zboru a na výkonnom útvare Policajného zboru sú alebo budú obsadené novými príslušníkmi Policajného zboru, spĺňajúcimi kvalifikačné predpoklady na zastávanú funkciu," dodáva Baloghová.

Téme sa venuje reportérka Dana Strculová. Spojte sa sňou cez profil na Facebooku.

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy