Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Šiesti policajti nafúkali. Kaliňák potrestá troch...
Zdielať na

Šiesti policajti nafúkali. Kaliňák potrestá troch...

Utužovanie "kolektívnych" vzťahov pri poháriku bude mať v policajnom zbore hlasné dozvuky. Až šiesti príslušníci Útvaru hraničnej a cudzineckej polície môžu prísť o miesto! Na školení v Liptovskom Jáne ich v utorok prekvapila Inšpekcia ministerstva vnútra - a testom na alkohol viacerí neprešli!

Na školení bolo presne 54 policajtov

Policajti to majú riadne "nahnuté." Inšpektori ich prekvapili v hoteli v Liptovskom Jáne presne o 10-tej hodine. Do radu na testovanie sa postavilo všetkých 54 policajtov.

Aj keď by si za volant zrejme ráno nesadli viacerí, na čiernej listine sa ocitlo len šesť mien. Inšpektori totiž tolerovala zostatkový alkohol do 0.3 promile. Traja z nich túto hranicu prešvihli len ľahko. Ďalšia trojica bolo na tom už horšie. Jeden z nich mal podľa oficiálnych informácií nafúkať až 1 promile alkoholu. "V týchto prípadoch to vidím už dosť jednoznačne na odchod z policajného zboru," potvrdil minister vnútra Robert Kaliňák.

Ministerstvo o menách hovoriť nechce

Podľa našich informácií je medzi nimi aj šéf oddelenia Hraničnej a cudzineckej polície v Bratislave a ďalším hriešnikom by mal byť takisto vysoký policajný funkcionár, zástupca riaditeľa z iného okresu. Ministerstvo vnútra ale zatiaľ o konkrétnych menách, nechce hovoriť.

Kauza z Liptovského Jána prichádza prakticky rok po tom, ako ministerstvo vnútra muselo vysvetľovať alkoholový exces troch členov Odboru dokladov a evidencií Prezídia Policajného zboru.

"Školenie je súčasťou práce a je to isté, ako keby bol v tej chvíli v službe, alebo vo výjazde. Takéto prípady sme nikdy netolerovali a nikdy tolerovať nebudeme," dodal Kaliňák.

Téme sa venuje Dana Strculová. Spojte sa s ňou cez profil na facebooku

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy