Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Policajti na školení pili, zrejme budú prepustení
Zdielať na

Policajti na školení pili, zrejme budú prepustení

Policajti z Úradu hraničnej a cudzineckej polície boli na školení v Liptovskom Jáne. Inšpekcia ministerstva vnútra nachytala viacerých policajtov pod parou. V stredu (21.11.) ráno nám tieto informácie oficiálne potvrdilo aj Ministerstvo vnútra.

Nafúkalo až 9 policajtov

Približne 50 riaditeľov a ich zástupcov z Oddelení hraničnej a cudzineckej polície zo všetkých krajov Slovenska sa ešte v pondelok ubytovalo v hoteli. Až do štvrtka tam má prebiehať školenie k novinkám v cudzineckom zákone. Večerné posedenie sa však podľa našich informácií zmenilo na divoký žúr.

Na druhý deň ráno prišla do hotela kontrola z inšpekcie. Podľa oficiálnych informácií nafúkalo až 9 policajtov. Štyria pod pol promile, piati viac - 0,5, 0,7 a absolútny rekordér mal ešte o 11-tej hodine predpoludním v krvi takmer 1 promile alkoholu.

Školenie bolo v súkromnom hoteli

Všetci boli v službe! Aj školenie sa totiž považuje za prácu, ktorú majú riadne zaplatenú. Minister vnútra Robert Kaliňák hovorí o hrubom porušení pracovnej morálky a nevylučuje, že hriešnici už čoskoro opustia vedúce pozície a budú prepustení do civilu.

Inšpekcia bude skúmať aj to, prečo policajti nemali školenie v zariadení Ministerstva vnútra, ale v súkromnom hoteli.

Téme sa venuje Dana Strculová. Spojte sa s ňou cez profil na facebooku

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy