Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Za alkohol na školení potrestajú aj ďalších policajtov
Zdielať na

Za alkohol na školení potrestajú aj ďalších policajtov

Spomínate si na kauzu školenia členov Úradu hraničnej a cudzineckej polície v hoteli v Liptovskom Jáne? Policajti v službe si vypili a troch by to malo stáť miesto! Nám sa podarilo zistiť, že ide o dvoch vysoko postavených funkcionárov z Prešova a jedného z Bratislavy. Za žúr však budú pykať viacerí! O svoju funkciu údajne príde každý, kto pil.

Dvaja pracovali v Prešove

Dvaja muži zákona, ktorí si pomýlili policajné školenie so žúrom, mali podľa našich informácií pracovať na oddelení cudzineckej polície v Prešove. Vybrali sme sa na riaditeľstvo. Chceli sme vedieť, čo si o tomto prehrešku myslí nadriadený týchto mužov. V čase našej návštevy bol ale na dovolenke.

Podarilo sa nám telefonicky spojiť so zástupcom riaditeľa. Na otázku, či dvaja z jeho kolegov prídu o miesto ale odmietol hovoriť. "Veľmi rád, ale musíte osloviť tlačový odbor Ministerstva vnútra." 

Obaja policajti si zrejme poriadne pokazili život. Jednému z nich chýbalo iba niekoľko mesiacov a pri polícii by bol 15 rokov. Teraz zrejme nedostane ani odstupné a nebude mať nárok ani na policajný dôchodok. Druhý mal pred sebou celkom sľubnú kariéru, čoskoro mal byť údajne menovaný do funkcie zástupcu riaditeľa oddelenia, žiaľ, už sa tak asi nestane.

Potrestajú vraj aj ďalších

Ďalším mužom, ktorý v službách polície definitívne končí, je podľa nášho dobre informovaného zdroja riaditeľ oddelenia Hraničnej a cudzineckej polície v Bratislave.

Ministerstvo vnútra sa chce k prípadu vyjadriť, až keď ich prepúšťacie papiere podpíše minister. "V prípade troch policajtov už prebieha konanie o skončení služobného pomeru," povedala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Upratovanie v Úrade hraničnej a cudzineckej polície bude mať podľa nášho zdroja ešte hlasnejšie dozvuky. Potrestaní budú aj tí, ktorí nafúkali "v limite", teda do 0,3 promile alkoholu. Náš ďalší zdroj hovorí až o 40 mužoch z 54 prítomných.

Téme sa venuje Dana Strculová. Spojte sa s ňou cez facebook

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy