Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Policajti ťažko chorej žene: Tučná hrošica, dávno si mala skapať!
Zdielať na

Policajti ťažko chorej žene: Tučná hrošica, dávno si mala skapať!

Vulgárne nadávky, ponižovanie a bitka? Tak presne toto si mala vyslúžiť ťažko chorá žena, ktorá má podozrenie na leukémiu. Z nemocnice však pani Janku poslala primárka domov. Na pomoc si privolala aj trnavských policajtov. Tí mali ženu "odprevadiť" takým spôsobom, že jej ostali modriny... TV JOJ tak podáva podnet na prešetrenie zásahu polície. Tá však obvinenia ženy odmieta...

Ťažko chorá mala opustiť nemocnicu

TV JOJ na základe oslovenia ťažko chorou ženou podáva podnet na sekciu inšpekčnej kontroly Inšpekcie Ministerstva vnútra SR vo veci prešetrenia zásahu polície v trnavskej nemocnici v stredu 5. decembra. Podľa našich informácií mala byť žena pre závažné ochorenie krvi a po odporúčaní hematológom hospitalizovaná v trnavskej nemocnici.

Primárka jej však v stredu 5. decembra hospitalizáciu ukončila a Janku poslala domov. Tá odmietla opustiť oddelenie a údajne začala byť agresívna a ženy sa dostali do konfliktu. Primárka si preto na pomoc prizvala trnavských policajtov, ktorí ženu mali odprevadiť domov.

K**va, štetka a fľandra, kričali vraj policajti

Podľa slov ženy ju však už na oddelení začali hrubo a násilne ťahať po chodbe. Jeden z policajtov ju dokonca mal kopnúť do nôh. Nasledovali slovné útoky, dokonca hrozba fyzického útoku. Vulgárne jej mali nadávať, že je "k**va, štetka, fľandra a tučná hrošica, ktorá už dávno mala skapať".

Pred nemocnicou ju z vozíka mali "vyklopiť na zem a násilne natlačiť" medzi sedadlá sanitky, pri byte ju mali odtiahnuť po chodníku bosú až k domu a tam ju nechali sedieť. Kvôli utŕženým zraneniam musela pani Jana dokonca navštíviť lekára.

Polícia obvinenia odmieta

"Polícia bola privolaná na asistenciu do nenmocnice k agresívnej psychiatrickej pacientke, ktorá napádala zdravotnícky personál a po prepustení z nemocnice nechcela z miesta odísť. Keďže neuposlúchla viaceré výzvy polície a pokračovala vo verbálnom a fyzickom útoku na policajtov, použili voči nej donucovacie prostriedky, hmaty a chvaty. Riaditeľ Krajského riaditeľstva dal pokyn na prešetrenie postupu policajtov pri zákroku," informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Prípadom sa zaoberá aj rezort vnútra a rezort zdravotníctva. "Pán riaditeľ z trnavskej nemocnice bol okamžite o tomto prípade informovaný. Ak polícia bude potrebovať pomoc, je ochotný kedykoľvek poskytnúť všetky informácie, ktoré má k dispozícii," informovala aj hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Čižmáriková. Viac svetla vnesie do prípadu ďalšie vyšetrovanie.

Téme sa naďalej venuje Rasťo Striško. Spojte sa s ním cez profil na facebooku.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy