Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Ján zastrelil kolegu (†43), dostal podmienku a peňažný trest
Zdielať na

Ján zastrelil kolegu (†43), dostal podmienku a peňažný trest

Taký je verdikt súdu v prípade, kedy poľovník zastrelil poľovníka. Stalo sa tak ešte v júni minulého roka v združení Borský Peter neďaleko Senice. I keď strelec tvrdí, že išlo o nešťastnú náhodu, fakt, že mu policajti namerali v dychu alkohol, nezaprie.

Mariánovi namerali v dychu 1,6 promile

Marián kráčal v lete po chodníku. Odrazu začul v lese blízko Senice výstrel. Aj rok a pol od tragédie prežíva rodina zosnulého Mariána ťažké chvíle. Sympatického poľovníka zastrelil brokovnicou jeho kolega vzdialený asi 150 m od neho.

Päťdesiatpäťročnému Jánovi, ktorý jednou ranou usmrtil namiesto diviaka svojho kolegu poľovníka, namerali policajti v dychu 1,6 promile. Jeho dvaja kamaráti, ktorí sa nachádzali neďaleko mu však dosvedčili, že si údajne vypil až potom ako zistil, že na zemi neleží diviak, ale 43-ročný Marián.

Priestor na vyjadrenie dostal aj Ján

"V predmetnej veci bol odsúdenému uložený trest odňatia slobody v trvaní 3 roky, ktorý mu bol podmienečne uložený s tým, že sa mu stanovila skúšobná doba v trvaní 3 roky," hovorí hovorca Krajského súdu v Trnave Martin Kulíšek. Okrem iného má pán Ján zákaz poľovníckej činnosti na 4 roky a rodine zastreleného poľovníka zaplatil peňažný trest 1686 eur.

Priestor na vyjadrenie sme sa pokúsili dať aj pánovi Jánovi, bohužiaľ sme ho nezastihli ani doma, ani u zamestnávateľa.  Hlavným dôvodom je podľa Jána to, že nebohý Marián bol 700 m od posedu, na ktorý sa zapísal.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy