Jasno
16°
Bratislava
Diviak prerazil plot, dôchodkyňu odhodil na dva metre
Zdielať na
Krimi

Diviak prerazil plot, dôchodkyňu odhodil na dva metre

Strašnú hrôzu zažila dôchodkyňa z obce Merník na východnom Slovensku. V záhrade pri dome ju v nedeľu podvečer napadol diviak. Žena je po útoku v nemocnici. Miestni poľovníci zviera krátko po ataku zastrelili.

Staršia žena išla práve domov, cestu si skrátila cez záhradu, kde sa však na ňu vyrútil štvrťtonový diviak. Zviera prerazilo oplotenie záhrady. Bol to zlomok sekundy, žena nemala šancu zareagovať. Hovorí svedok: "A tam ju nabral. Vyhodilo ju asi dva metre nahor."

Mimo ohrozenia života

Susedia jej okamžite privolali záchranku, ktorá ju previezla do nemocnice, kde sa lekári postarali o jej vážne poranenia. Opisuje ich primár chirurgického oddelenia nemocnice vo Vranove Miroslav Hlivák: "Tržno-zmliaždená rana v oblasti pravej polovice hrudníka a tržno-zmliaždená rana v oblasti pravého stehna. Jej stav je stabilizovaný, bez ohrozenia života."

Diviaka zastrelili poľovníci

Diviak ihneď po útoku ušiel, v plote po ňom zostala iba ďalšia diera. Krátko na to ho za dedinou dostali poľovníci. "Zobrali aj svojich poľovníckych psov a prenasledovali diviaka, ktorého chytili blízko pri dedine. Ešte za šera," hovorí hospodár poľovníckeho združenia Štefan Veliký.

Odoberú mu vzorku mozgu

Telo mŕtveho diviaka preskúmajú aj veterinári. Vysvetľuje riaditeľ veterinárnej a potravinovej správy vo Vranove Dušan Kostovčík: "Vzhľadom na to, že ide o hlboké poranenia a bezdôvodné napadnutie človeka, celé telo je pozastavené. Odoberieme vzorku mozgu na laboratórne vyšetrenie." Podľa poľovníkov diviaka z neďalekých kríkov vyplašili psy, dezorientované zviera teda neútočilo zámerne.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

diviak_rypák_plot

isifa.com

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy